Boheemista kohtaamisesta tulevaisuutta rakentamaan

”Hei oikeesti sä et pärjää riviasianajajana”, möykäsi Parkkonen. ”Sun on keksittävä jotain luovaa, omaperäistä. Jotain boheemia.”

Boheemia! Mitä helvettiä, ajatteli Koppelo. Hän oli varma, että pian Parkkonen kaivaa marijuanasätkän taskustaan ja houkuttelee Koppelon johonkin epämääräiseen bisnekseen.  Koppelo kertoi mihin Parkkonen voi työntää boheeminsa ja erosi pettyneenä Parkkosesta, joka jo innostuneena vaahtosi kännykkäänsä jotain hämmästyttävästä keikasta Etelä Koreassa.

Boheemia. Koppelo näki sielunsa silmin, miten isä vetää kalterit kiinni hänen edessään mutisten samalla jotain ahneista kapitalistihipeistä. Kapitalistihippejä olivat isän mielestä kaikki, jotka olivat menestyneet vaikka eivät tehneet asioita oikein, eli käyneet kunnolla kunnon kouluja ja hankkineet järkevää ja turvallista työpaikkaa. ”Rehellistä rahaa ei siellä näe” sanoi isä ja asiasta ei enempää keskusteltu.

Vuosi on 2007.  Suomalaisella klubilla kohtaa kaksi ihmistä. Akateemisella uralla menestynyt ja arvostettu tutkimusjohtaja ja tutkinnot suorittamatta jättänyt kirjailija, laulaja ja valmentaja.

Mitä yhteistä heillä on?

Pitkä ura ja kokemus konsulttina. Älyllisten asioiden kanssa painiskelua. Rakkautta luovuuteen. Varjomiekkailua kapea-alaisen ja jämähtäneen kulttuurin kanssa. Strategista ajattelua. Uusien johtamistapojen pohtimista. Pönöttävän virkamieskulttuurin kritiikkiä. Kirjoja ja dialogeja.

Aika paljon yhteistä siis. Niin paljon, että ajatus boheemeista bileistä alkoivat elää.

Boheemit bileet alkoivat konkretisoitua syksyllä 2011 kun myös Talentum kiinnostui uudesta ja uskaliaasta ajatuksesta. Bohobisneksestä. Kirjasta, joka olisi paitsi kirjana erilainen mutta myös sisällöltään vallankumouksellinen. Kirja, jossa tulevaisuus ja menneisyys, voittaminen ja suuri inhimillinen ymmärrys, vauraus ja yksilön valintojen kunnioittaminen, robotit ja ihmisen työ yhdistyisivät hybridiajan bohobisnekseksi.

Kirjaa kirjoittaessa kilpailtiin teknologian hämmästyttävän kehityksen kanssa. Juuri kun joku teknologia oli tuotu esille – uusi ja yhä hämmästyttävämpi ratkaisu näki päivän valon. Eksponentiaalisuus näytti mitä se konkreettisesti tarkoittaa: kehitystä tapahtuu –  nopeammin kuin oivalluskoneistomme liikeradat sallivat.

Samalla vahvistui usko; tämä kirja on tärkeämpi kuin aluksi osasimme ajatellakaan. Sen sanomalla on merkitystä jokaiselle ihmiselle, tai kuten eräs ystävä totesi: ”joka ei tästä kirjasta ole kiinnostunut, on luovuttanut.”

BohoBusiness valmistui ja sen on aika astua estradille. Ensin Suomessa, sitten maailmalla.

Se kirjoittajat Jari Kaivo-oja ”The Academic” ja Cristina Andersson ”The Bohemian” toivovat, että kirja otettaisiin vastaan vakavana aloitteena rakentaa parempaa maailmaa uusien talousjärjestelmien ja uuden inhimillisen työn avulla. He toivovat, että BohoBusiness muuttaisi tapaa, miten yrityksiä ja yhteisöjä johdetaan. He toivovat, että ihmiset saisivat olla autenttisia – omia itsejään – ja tehdä työtä itseä ja toisia vahvistavalla tavalla.

Kirjaa on kirjoitettu suurella sydämellä, syvällisellä osaamisella ja laajalla näkemyksellä – kirjan inspiraatioasiantuntijoina ovat kansainvälisesti tunnetut vaikuttajat William C. Taylor, Tom G. Palmer, Monica Anderson, Fredrik Härén ja Hjallis Harkimo. Kirja on tarkoitettu juuri sinulle, yrityksellesi ja läheisellesi – auttamaan tulevaisuuden rakentamisessa.

BohoBusiness julkistetaan tiistaina 23.10.2012. Julkistusviikon ja kirjamessujen kunniaksi loistava tarjous! Kannattaa tilata heti.

Kirjassa on tietokirjaosuuden lisäksi fiktiivinen tarina asianajaja Koppelosta, joka tultuaan irtisanotuksi suuren tietotekniikka-alan yrityksen lakiasiainosastolta joutuu etsimään itselleen uuden leipäpuun. Alun katkelma on osa Koppelon tarinaa.

Tilaa BohoBusiness

Bohotapahtumia

Blogi englanniksi

Blogi suomeksi

Liity bohojengiin Facebookissa ja Twitterissä

Pönötyskipsistä boheemin muutoksen valoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s