Merkityksellisyys on pitkäkestoista vaikuttavuutta

”Sinä annoit minulle urheuden” kuuluu puhelimen toisesta päästä kun vastaan tuntemattoman numeron soittoon. Ihminen sanoo nimensä ja kysyy: ”vieläkö muistat minut”. En ihan heti kyllä muista, vastaan ja pyydän muistuttamaan.

Pienen muistinpalautuksen jälkeen muistan kirkkaasti, langan toisessa päässä on asiakkaani konsulttivuosiltani 90-luvulta. Hän haluaa kiittää minua siitä, mitä elämälleen sai.

Voittava kierre syntyi 90-luvun konsulttikokemusten siivittämänä.

Voittava kierre syntyi 90-luvun konsulttikokemusten siivittämänä.

Muistatko banderollin, hän kysyy. Muistan toki, mutta hän jatkaa ennen kuin ennätän vastata. Suuressa konsernissa esimiesasemassa toimiva asiakkaani oli halunnut viedä läpi organisaatiouudistuksen, jonka hänen esimiehensä, oli tyrmännyt. Asiakkaani oli vakuuttunut, että uudistus tarvitaan. Niinpä teimme joukolla banderollin ja kiinnitimme sen käytävälle, jossa se oli kaikkien nähtävänä. Kapina tuotti tulosta, organisaatiouudistus tehtiin ja siitä seurasi hyvää.

Yritän kiitellä, mutta hän vaientaa. ”Sinä teit niin suuren vaikutuksen, jopa pääluottamusmies kiitteli – harvoin konsultit saavat kiitosta siltä taholta” hän naurahtaa.

Muistatko sinä, hän kysyy vielä. Muistan, muistan, sanon. Minulla on vieläkin tallella muki kyseisen yrityksen logolla. Sain sen oikein makean lahjan yhteydessä.

”Sinä puhut niin asiaa tänäkin päivänä”, hän jatkaa, ”robotit tulevat, halusimme tai emme. Nyt ei pitäisi vitkastella”. Sitten hän vielä kiittää, että jatkan urheuden välittämistä Suomessa.

Aikaansaannoksistani kiitellään silloin tällöin, se tuntuu tietysti joka kerta hyvältä ja antaa uskoa ja voimia jatkaa työtä, jonka tulokset eivät aina näy välittömästi. Kun kiitoksen saa 20 vuoden jälkeen voi ilolla todeta, että tuloksia kuitenkin syntyy ja niiden vaikutukset ovat pitkäkestoisia.

Kiitos Cultor Oyj:lle upeista toimeksiannoista ja opettavaisesta yhteistyöstä monen vuoden aikana.

Olemme dos.Kaivo-ojan kanssa hahmotelleet työelämän uutta mallia ”Work as an Investment”, jossa vaikuttavuus on yksi tärkeimmistä pääomista.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s