Viikon kommentti – Opettajan onni

Oppilaan menestys ja voitto ovat parasta mitä opettaja voi työllään saavuttaa. Ihminen, joka antautuu opettajan uralle – tavalla tai toisella – on kiinnostunut ihmisistä ja heidän elämänpolkunsa tukemisesta. Itselleni tämä kutsumus varmistui 1980 luvun lopulla toimiessani erään työllisyyskurssin opettajana. Nähdessäni oppimisen iloa ja kuullessani myöhemmin oppilaitteni voitonriemua saavutetuista tavoitteista koin sellaista ammatillista onnea, jota tiesin haluavani lisää. Ja sille tielle jäin.

Kirjani ”Voittava Kierre” kirjoitin tästä samasta syystä: palavasta halusta palvella oppimishaluisia ihmisiä. Kirjailijalle palaute ei kovin helposti kanna. Siksi on erityisen upeaa kun lukija kertoo miten opetukset häntä auttoivat. Sain eilen sähköpostia Reetta Uusikululta Sastamalasta:

Voittamiselle elämä – ja tavoitteet todeksi!

Olen lukenut Cristina Anderssonin sekä alkuperäis- että suomenkielisen teoksen voittamisesta. Ihailen Cristinan tapaa kertoa voittamisteoriasta niin yksinkertaisesti, ettei lukija edes huomaa lukevansa teoriasta. Cristina osaa kuvata voittamisen lainalaisuuksia hyvin selkeästi.

Cristina Andersson kirjoissaan The Winning Helix ja Voittava kierre antaa voittamiselle elämän kaarineen. Ja mikä parasta: Tämä toimii käytännössä. Kahteen viimeisempään tavoitteeseeni olen käyttänyt Cristinan oppeja hyväksi. Viimeksi sain aikaan flow-tilan – ja tuloksena, tietenkin, voitto!

– Reetta Uusikulku

Voitte uskoa, että olen ollut yläilmoissa eilisestä saakka. Tämä on juuri sitä opettajan ylintä onnea. Kiitos Reetalle ja kaikille lukijoille. Tästä on hyvä jatkaa!

ps. The Winning Helix on tarjouksessa 20.12.2011 saakka tai niin kauan kuin kirjoja riittää. Lisätietoja täältä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s