Oppimisen juhla

Elämäni intohimo ja suuri rakkaus on aina ollut oppiminen. Olen tehnyt työurani oppimisen parissa. Harrastukseni ovat vaatineet oppimista joskus yli ymmärrykseni rajojen. Syvä kiintymykseni oppimiseen tuotti kirjan ”Voittava kierre” (Wsoy 2007), jonka toivon julkaisevani äänikirjana tulevaisuudessa. Kirja on mielestäni vieläkin tuore ja ajankohtainen.

Olen myös seurannut maailman menoa ja havainnut asioita, jotka ovat vaatineet tarttumista ja intensiivisen opiskelun aloittamista. Yksi tällaisista havainnoista oli aikoinaan robotisaatio tekoälyineen, sensoreineen ja manipulaattoreineen.

Viimeaikaisia havaintojani on ollut kvanttiteknologia, joka ottaa ajassamme valtavia kehitysharppauksia, joita tuplaeksponentiaalisiksikin kutsutaan. Ajattelen, että jotta voisi ymmärtää oppimisen haasteita, täytyy ymmärtää myös kontekstia, jossa oppimisen hedelmistä nautitaan.

Mutta aina oppiminen ei ole kuin ruusuilla tanssimista. Omassakin elämässäni on ollut aikoja, jolloin oppisen polku on kaventunut neulansilmää piukemmaksi. Ne ovat aikoja, jolloin energiaa kuluu huoliin, murheisiin ja epävarmuuteen pärjäämisestä.

Olen onneksi saanut elää elämäni ilman väkivaltaa. Sama onni ei ole kohdannut tuhansia ihmisiä, jotka elävät elämäänsä pelon ja kivun vallassa. Kuinka monella heistä tuskaa pahentaa huoli läheisistä, monilla vielä ”kaikki on hyvin” roolin ylläpito, että ystävien ja sukulaisten ei tarvitsisi kantaa huolta heistä? Tai ehkä jopa häpeä omasta kurjasta tilanteesta?

Vietän tänä vuonna 90-vuotisjuhlaa. Itselleni kertyy 60 vuotta tätä maallista vaellusta ja yrittäjyyttä tulee täyteen (ensi vuonna) 30 vuotta. En ole juurikaan juhlinut synttäreitäni, mutta nyt ajattelin, että on juhlan aika!

Juhlani on 7.9.2019 Pelastusarmeijan upeassa Templet juhlasalissa. Olet sydämellisesti tervetullut, ilmoittaudu tämän linkin kautta:  https://www.eventbrite.com/e/cristina90-tickets-62079015005

Mutta miten aiempi tarinani oppimisesta, sen kaventumisesta ja väkivallasta liittyvät asiaan? Haluan juhlani avulla auttaa heitä, joiden oppimista ja elämää kaventaa väkivalta tai sen uhka. Toivon, että osallistujat maksavat vapaaehtoisen osallistumismaksun. Tuoton ohjaan www.naistenlinja.fi tärkeään työhön väkivaltaa kokeneiden naisten tukemiseksi. Pelastusarmeijan tilavuokran kautta tukea kulkee myös nuorison syrjäytymisen ehkäisytyöhön.

Tule siis mukaan juhlimaan kanssani! Tilaisuudessa kuulet upeita puheenvuoroja ja tapaat mielenkiintoisia ihmisiä. Oman asiani aion esittää laulamalla. Pippuria juhlaan tuovat ”ukkelit”, jotka kommentoivat tapahtumia omalla persoonallisella tavallaan.

Elämäni suurimpia iloja on ja on ollut oppiminen. Oppimisen avulla olen päässyt vaikeuksista eteenpäin ja joskus jopa voittoon. Silloin tällöin minä ja me kaikki tarvitsemme tukea. Juhlani olkoon oppimisen juhlaa, joka tuo iloa heillekin, jotka sitä eivät elämässään juuri nyt voi kokea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s