Pelioppiminen uuteen aikaan!

Tarvon poikani kanssa pitkin märkiä metsiä. Välillä polku loppuu ja hyppelemme mättäiden päältä, jotta kengät eivät kastuisi enempää. Olemme kävelleet jo pitkän tovin.

Ennen kuin päädyimme keskuspuistoon, kävelimme Tarvaspäässä. Akseli Gallen-Kallelan museon ympärillä on kaikenlaista mielenkiintoista, jota ei aikaisemmin ole tullut huomattua, vaikka munkkalaisia olemmekin ja Tarvaspää on tuttu sunnuntairetkiltä.

Vihdoin löydämme ”Metsälinnan”, suurehkolta sähkökopilta näyttävän tiilirakennuksen. On jo pimeää, emme erota mikä se todellisuudessa on. Mutta olemme löytäneet sen ja nyt valloitamme sen.

Hyvä ilta. Suoriuduimme yhdestä missiosta, syvensimme kulttuurimaiseman tuntemusta ja askelmittarin 10000 askeleen tavoite täyttyi kuin huomaamatta. Bonuksena saimme nauttia pimenevän illan metsätunnelmasta.

Saatuani kutsun Ingress –peliin lähdin mukaan täysillä. Muutamassa viikossa olen päässyt tasolle kuusi. Liikkuminen on lisääntynyt huimasti ja samalla olen saanut tutustua kotikaupunkiini Helsinkiin aivan uudella tavalla ja löytänyt hämmästyttäviä kohteita, joiden olemassa olosta en ole ollut laisinkaan tietoinen. Olen myös vihdoinkin toteuttanut haaveeni käydä läpi ”planeettakierroksen” – Helsinkiin ja Espooseen asetetut planeetat oikeassa suhteessa, auringon säteillessä Pajamäessä.

Ingress perustuu idealle, että kaikki ei ole miltä näyttää. Maapallolle virtaa vihreää valaistuksen energiaa. Siniset eivät usko valaistuksen hyvyyteen ja vastustavat sen virtaamista haluten muuttaa vihreän energian siniseksi. Uusia virtauspisteitä voi kuka tahansa ehdottaa. Itse ehdotin viimeksi eilen kaunista kohtaa Tainionvirralla Hartolassa. Kohdetta kuvatessani näin myös kauniin valkoisen talon ja koristeellisen laiturin. Ingress avaa silmiä! Uusi kohde on harmaa, kunnes jompikumpi, sininen tai vihreä, sen valloittaa.

Ingressiä pelataan ympäri maailmaa. Tänä aamuna oslolainen pelaaja viestitti, että Oslo on muuttunut yön aikana huolestuttavan vihreäksi. Kumpa voisin olla siellä auttamassa sinisiä sisariani ja veljiäni valloittamassa kaupungin takaisin siniseksi!

Ingressiä pelatessani olen jo keksinyt monta bisnesideaa, miten Ingressiä voi hyödyntää kaupallisesti ja miten sen avulla voi parantaa nykyisiä karttapalveluita. Mutta tärkein idea on tämä: kaikki ovat huolissaan suomalaisten, erityisesti lasten, liikkumattomuudesta.  Jos olisin pelioppimisen kehittäjä niin kehittäisin ingressmäisiä oppimispelejä. Toisin pelien liikkeen fyysiseen maailmaan samalla kun taistelun ja jännittävät tehtävät voivat säilyä virtuaalimaailmassa.

Pelit ovat hienoja ja opettavaisia, mutta ne pitävät paikoillaan. Ingress saa ylös, ulos ja liikkeelle.

Jään innolla odottelemaan uusia Ingress sovelluksia – ehkä itsekin keksin sellaisen.

Pääsiäisen aikaan Munkkiniemikin alkoi vihertää. Aika lähteä kävelylle!

ps: Haluatko Ingress kutsun? Minulla niitä riitää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s