Jokerit – In hoc signo vinces

Eihän ole mikään salaisuus, että kannatan Jokereita. Kannatusta on ollut jo vuosikymmeniä, mutta Jokerit, joka valloitti sydämen syntyi, kun Hjallis osti seuran. Perheeni kanssa olemme käyneet matseissa ja molemmat poikani ovat innokkaita Jokerifaneja. Pelejä on tullut nähtyä useita satoja ja vierasmatkoillakin olemme käyneet. Jokainen liigahalli on nähty, paitsi Niiralanmonttu ja Porin Isomäki.

Voittava kierre kirjaa kirjoittaessa toimin Jokerien fanilehden toimittajana. Haastattelin pelaajia lehteä ja faneja varten ja samalla sain erinomaista tietoa ja näkemystä valmennuksesta, oppimisesta ja voittamisesta. Pari vuotta Areena oli minulle lähes toinen koti, niin usein siellä kävin. Tutuksi tulivat niin toimiston kuin urheilupuolen väki.

Nyt näyttää siltä, että Niiralanmonttu jää näkemättä. Jokerit siirtyvät KHL:aan seuraavalla kaudella ja pelit pelataan ihan muilla areenoilla. Puhelimeni on käynyt kuumana. Ystävät ja fanikaverit haluavat kuulla, miltä minusta tuntuu ja mitä mieltä olen Jokerien kohtalosta.

Minusta tuntuu ihan hyvältä. Jokerien siirtyminen KHL:aan avaa suomalaiselle jääkiekolle mahdollisuuden kehittyä ja nousta uudelle tasolle. Pelaajille avautuu uusia haasteita ja organisaatio saa tilaisuuden kasvaa ja liittyä kansainvälisten huippuorganisaatioiden joukkoon. Minusta KHL on luonteva jatko rohkealle, sitkeälle ja uudistushenkiselle toiminnalle, josta olen Jokerit oppinut tuntemaan.

Entä Jokerien kohtalo? Siinä onkin miettimistä. Ulkomaille siirtyneiltä urheilijoilta kuulee usein, että vaatimukset olivat huimasti kovemmat kuin täällä kotosuomessa. Uskon, että sama tuntemus odottaa Jokereita. Jokerit on tottunut siihen, että menestys riittää – mutta KHL:ssa tarvitaan tiukkaa voittamisen kulttuuria ja voittamisvalmennusta, jos aikoo voittaa. Voittamisen kulttuurin kehittäminen on Jokereissa (kuten muussakin suomalaisessa urheilussa) vielä lapsen kengissä, tai ainakin teinibuutseissa. On vuosi aikaa kasvaa ison voittajan mittoihin. Se on Jokereiden haaste. Kaikki muu on pelkkää tekemistä.

Olen aiemminkin sanonut, että HJK:n pitäisi päästä pelaamaan Ruotsin Allsvenskaniin. Se olisi paras tie nostaa suomalaista jalkapalloa. Olen kansainvälistymisen kannattaja, sillä näillä karuilla kairoilla henkinen ilmapiiri käy helposti ahtaaksi ja alkaa kutistaa. Toivon, että Jokerit avaa tietä laajemmallekin uudistukselle maassamme. Ehkäpä meille avautuu myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia – jääkiekko yhdistää.

Jokerifanina minulla on kuitenkin yksi äärettömän iso toivomus ja tiedän, että en ole yksin: ensi kaudella paita no: 23 kattoon! Petri Varis on auttanut joukkuetta voittamaan hienosti, paljon ja usein. Hän on ansainnut kunnianosoituksen, joukkue on ansainnut sen, fanit ovat ansainneet sen. Kiitos.

[edit] Petri Variksen paita nousi kattoon 13.12.2013. Tunteikas tilaisuus. Hjallis sanoi sen, minkä kaikki halusimme kuulla: ”tämä olisi pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten”. Kiitos Jokerit.

 

jokerit-logo-big

In Hoc Signo Vinces. Tässä merkissä voitat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s