Sinä vastustat voittamista.

Pelkäämme saavamme selville, että olemme enemmän kuin uskomme. Enemmän kuin vanhempamme, lapsemme, opettajamme uskovat meidän olevan. Pelkäämme, että meillä oikeasti on lahjakkuutta ja taitoa, joita pieni ääni sisällämme kertoo meillä olevan. Että meillä todellakin on kanttia, sinnikkyyttä ja kyvykkyyttä. Pelkäämme, että todella pystymme ohjaamaan laivaamme, merkitä reviirimme, saavuttaa luvattu maa. Me pelkäämme sitä, koska jos se on totta, me vieraannumme kaikesta mikä meille on tuttua. Tunkeudumme kalvon läpi. Meistä tulee hirviömäisiä petoja.”

– Steven Pressfield

Kuinka monta kertaa sinulle on käynyt niin, että suuren valmistautumisen jälkeen suorituksesi on kuitenkin jäänyt hiukan ”tylpäksi”? Asiakas piti kuulemastaan, mutta ei ollut ihan niin vakuuttunut kuin toivoit? Sait monia hyviä maalipaikkoja, mutta viime hetkellä yritys jotenkin kuivui kasaan – ei paljon, mutta riittävästi, että maalia ei tullut? Esityksesi upposi ja yleisö oli mukana, mutta se viimeinen silaus, joka olisi tarvittu läpimurtoon, jäi puuttumaan?

Oletko joskus ihmetellyt, miksi aika usein käy niin? Miksi menestyksesi on korkeintaan ihan ok… mutta ei enempää, läpimurto antaa odottaa itseään?

Sinä vastustat voittamista, siinä se. Sinulle vastustus näyttäytyy pelkona. Pelkona epäonnistumisesta, pelkona nousta toisten yläpuolelle, pelkona erottautua massasta, pelkona turvallisuus- tai  mukavuusrajojen rikkoutumisesta, hylätyksi tulemisesta . Itseasiassa et pelkää mitään noista, etkä mitään muutakaan yhtä paljon, kuin voittamista – jonkun ainutlaatuisen saavuttamista ihan omana itsenäsi, aitona ja paljastettuna. Siksi sinä vastustat sitä, viimeiseen hengen vetoon saakka – ellet sitten nouse ylös ja murtaudu vastustuksesi läpi.

Oliko sinulla koulukaveria, joka otti kokeista aina kymppejä? Kuitenkin hän sanoi vaatimattomasti, ettei ennättänyt lukea ollenkaan – kuin kertoen, että hyvä numero oli oikeastaan onnekas sattuma. Minulla oli sellainen koulukaveri. Tajusin vasta myöhemmin, että hän halusi olla yksi meistä. Yksi siitä porukasta, joka ei oikeasti lukenut samalla innolla kokeisiin kuin hän. Yksi meistä, joka valmistautui sen minkä viitsi ja toivoi parasta. Niin, olisimmeko antaneet hänen edes olla luokan tähtioppilas? En tiedä, hän ei antanut meille mahdollisuutta yrittää. Hän vastusti omaa nerouttaan.

Ehkä sinulla on lahja, jota pidät vakan alla? Pelkäät, että työporukka, perhe tai kaverit alkavat katsoa kieroon tai että et sovi enää heidän joukkoonsa, jos alat toteuttaa todellista itseäsi ja käyttää lahjaasi. Ehkä pelkäät, että taloutesi romahtaa? Tai että muutut ja kasvat ihmisenä – et enää olekaan se, jonka olet oppinut tuntemaan. Ja koko maailmasi romahtaa.

Mutta jos lakkaat vastustamasta. Jos murtaudut muurin läpi sinua odottaa uusi maailma ja uudet ihmiset. Todellinen heimosi, sielun veljet ja sisaret. Ja siellä olet kotona, vaikka kotisi sijaitsisi tuulisella harjanteella.

Vastustuksesi lakatessa jalkasi ovat aluksi heikot, mutta vähitellen sinusta kehittyy todellinen osaaja, sillä tällä kertaa osaamisesi perustuu sinun aidolle halullesi olla oma itsesi ja näyttää maailmalle, mikä oikeasti olet miehiäsi tai naisiasi. Sinusta kehittyy oikea ammattilainen, joka ei anna vastusten estää saavuttamasta sitä, mikä sinulle kuuluu: ainutlaatuista hetkeä, joka sisälläsi on tapahtunut jo kauan. Se on se valkoinen hetki, josta olympiavoittaja Yuri Vlasov puhui valkoisena hetkenä, jota varten kannattaa valmentautua vuosikausia.

Mutta älä pelkää pelkoa, sillä pelko on tienviitta, mihin suuntaan sinun tulee kulkea. Ei poispäin vaan kohti. Jos pelkäät, että erottaudut porukasta – tee jotain että todella erottaudut. Kaverit, jotka eivät lähde ovat oikeita ystäviäsi. Jos pelkäät, että et jaksa, heittäydy kaikin voimin työn pariin – lepää kun olet väsynyt.

Kun lakkaat vastustamasta voittamista, et enää pelkää myöskään häviämistä. Sillä sinä tiedät kuka sinä olet niin voiton kuin tappionkin hetkellä. Häviämistä suurempaa haittaa aiheuttaa vastustus – se on itsesi tuhoamista.

Valmentaudu aina voittamaan, älä milloinkaan valmista itseäsi pettymykseen. Muista, että sitä saat mitä tilaat ja pettymyksiä me kaikki kohtaamme. Oppikaamme käsittelemään niitä.

Vastustus on pahin vastustajamme, kirjoittaa Steven Pressfield, ja se tietää, että kun maaliviiva lähestyy niin me aiomme voittaa sen ja silloin se painaa paniikkinappulaa. Se on hetki, johon voittajan tulee valmistautua kaikin mahdollisin keinoin. Sankarin suurin voitto on: itsensä voittaminen hetkellä, jolloin vastustus iskee päälle suurimmalla mahdollisella voimallaan – alussa ja maaliviivan häämöttäessä.

Oletko valmis murtamaan muurisi? Kapuamaan piikkilankasi ylitse?

Oletko valmis murtamaan muurisi? Kapuamaan piikkilankasi ylitse?

3 ajatusta artikkelista “Sinä vastustat voittamista.

  1. Upea kannustuskirjoitus Christina ❤ Mä printtaan tuon mun luentopaprujen etusivuksi ja aloitan päiväni sen lukemalla. Kuulun noihin isoja lupauksia omaaviin ihmisiin jotka eivät uskalla ottaa tuulta siipien alle ja nyt 46 vuotiaana tunnen sen pelon kahlitsevana sillä oma pieni pääni on päättänyt puskea vihdoinkin sen harmaan kiven läpi. Päättänyt mutta pieni pelko,tutun ja turvallisen taaksejättäminen,tekosyiden näyttävä rivistö nostavat nyt kaikki yhdessä päätään …olen vahva nainen ja elämäni suuria mysteerjä onkin se kuinka anna sen toisen äänen eli epäilyksenäänen kahlita loppu-minän!
    Kiitos …kirjoittamasi on inspiroiva ❤

  2. Totta puhut. Joissakin tapauksissa taisin voittaa vastustamisesn. Ainakaan nettihaukkumiset eivät saaneet minua lopettamaan, vaikka ne satuttavat.

  3. Päivitysilmoitus: Toimitusjohtaja on uusi aikakauslehti johtajille » Sinä vastustat voittamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s