Vastustuksesta saa voimaa

Valmistaudun parhaillaan esittelemään ajatuksiani voittamisvalmennuksesta erään elämän- ja elinkeinoalan korkeimmalle johdolle. Olen valmistellut esitystä pitkään ja käynytkin jo aikaisemmin keskustelua joidenkin henkilöiden kanssa. Jännittää tietysti, kuten asiaan kuuluukin, tämän korkeammalle kyseisellä alalla en voi tässä maassa päästä työstäni kertomaan.

Edellinen blogikirjoitukseni innoitti jälleen monta kommenttia, jossa kyseltiin, että onko pakko puhua voittamisesta. Se kun on niin ikävä sana ja kertoo siitä, että on myös häviäjiä. Eikö olisi parempi puhua onnistumisesta ja mieluummin vielä yhdessä onnistumisesta.

Olen onnistumisen ja erityisesti yhdessä onnistumisen suuri kannattaja ja puolesta puhuja. Voittaminen edellyttää monta onnistumista ja varsinkin yhdessä onnistumista. Mutta voittaminen on isompi asia, joskus tulee eteen tilanne, jossa täytyy voittaa – toisilla useammin, toisilla harvemmin. Silloin on hyvä olla valmis voittamaan. Usein olen huomannut, että mieluummin valmistaudutaan pettymykseen ja toivotaan voittoa. Haluaisin kannustaa ajattelemaan, että valmistaudu aina voittamaan ja opettele käsittelemään pettymyksen tunteet.

Monet kuuluisat isoja asioita aikaansaaneet ajattelijat, tutkijat, keksijät, taiteilijat ovat esittäneet, että vastustus on tärkeä osa onnistumista, aiheesta löytyy hienoja sitaatteja. Olenkin matkan varrella saanut oppia, että juuri aihepiirini ja ajatusteni vastustus on auttanut jalostamaan ja kehittämään sekä asian sisältöä että itse konseptia. Siksi en voi olla muuta kuin kiitollinen saamastani vastustuksesta.

Mutta jos olisin kohdannut pelkkää vastustusta en olisi tietenkään jaksanut valitsemallani polulla. Vastustuksen vastavoimana on ollut myös monia kannustajia, jotkut jopa faneja. Heiltä olen saanut paljon henkistä voimaa ja iloa, mutta myös monta oppia. Asiat kehittyvät myös innostuneessa ”joo ja sitten…” yhä laajenevassa ideoiden virrassa.

Maailma ei ole enää sellainen, että vastustuksen vaientaminen auttaa oman asian vahvistumista. Mutta vastustuksen kohtaaminen, sen käsittely ja ennen kaikkea siitä oppiminen vaatii kasvamista sekä ihmisenä että ammattilaisena. Se vaatii itsekuria olla päästämättä suustaan omaa asiaa alentavia sammakoita. Se vaatii rakkautta päämäärää kohtaan ja ymmärrystä miksi on polulleen lähtenyt. Minun missioni on ollut selvä ensimmäisen opettajapestin jälkeen. Haluan tuottaa oppimisen iloa ihmisille, myöhemmin mission täydentyi vielä sanoilla voittamisen riemu.

Oppimisen iloa ja voittamisen riemua sinulle tänä uutena vuotena, joka on niin täynnä mahdollisuuksia.

ps. jos et ole vielä lukenut ilmaista mahdollisuuksiin tarttumisen opasta, niin lataa se täältä (pdf).

2012-10-15 12.38.19

Rivistä erottautuminen vaatii henkistä voimaa kohdata vastustus ja avoimuutta oppia erilaisista näkemyksistä.

2 ajatusta artikkelista “Vastustuksesta saa voimaa

 1. Hei Cristina

  Kirjoitat: ”Haluaisin kannustaa ajattelemaan, että valmistaudu aina voittamaan ja opettele käsittelemään pettymyksen tunteet.”

  Minulle tämä lause on juuri se voittamisen ydin – pitää uskoa ja jopa odottaa voittavansa, eikä eikä saa pelätä pettymyksiä. Niistä pääsee kyllä yli.

  Latistajia ja vastustajia riittää: ”älä nyt tuudittaudu siihen että varmasti voitat” ja ”älä nyt sitten pety, jos et voitakaan” jne. Olen tullut pää edellä kanveesiin niin monta kertaa, etten enää edes muista. Itkenyt katkeria häviön kyyneliä. Viimeisin häviö tuli syksyllä – asiassa jossa olin täysin varma voitostani. Muistan kun minulle ilmoitettiin ettet nyt voittanutkaan, niin minulta meni monta päivää edes uskoa että niin todella kävi. En ollut edes ajatellut häviön mahdollisuutta. Mutta elämä jatkuu. Hengissä olen edelleen ja entistä suuremman voittamistahdon kanssa! Just you wait 😉

  Voittaa voi myös itsensä, uskaltaa tehdä jotain mitä ei aiemmin ole tehnyt. Voittaa pelko, voittaa jokin uskomus tai este. Elämähän on voittamismahdollisuuksia täynnä!

  Tsemppiä jännittävään ja tärkeään esitelmääsi.

  Terveisin,
  Tiina

  • Kiitos Tiina! Juuri tuo omassa itsessä olevan esteen voittaminen on sitä suurinta voittamista.

   Jokainen, joka on kokeillut kääntää pahan tuulensa hyväksi tietää, miten suurta ponnistelua se vaatii. Aika moni epäonnistuu siinä. Mutta siinä se on avain voittamiseen!

   Harmi, että et päässyt juomaan voiton maljaa… seuraavalla kerralla onnistut varmasti.

   Kiitos tsempistä, sitä todella tarvitaan, sillä yleisössä on todellisia pitkän linjan osaajia, joille uusien asioiden hyväksyminen ei ole ihan itsestään selvää.
   t. melkein kaimasi 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s