Voiton vuosi. Kolme voittavaa vinkkiä.

Tänään Voiton päivänä on myös ystävän päivä. Minulla on ilo toivottaa hienoa päivää kaikille blogini ystäville ja kiittää kaikkia, jotka ovat kirjoituksiani lukeneet.

Ystävänpäivän lahjana haluan jakaa muutaman ajatuksen siitä, kuinka nyt alkava Voiton vuosi olisi mahdollisimman voitokas – juuri sinulle!

1. Luo itsellesi hyvä fiilis kaikkeen mitä teet.

Kun sinulla on hyvä mieli teet asioita paremmin, nautinnollisemmin ja sopivan nopeasti. Lisäksi lopputulos on paljon parempi kuin jos yrittäisit puskea tehtävän päätökseen ankein mielin. Ryhdy työhösi voittajana ja pian huomaat olevasi voittaja!

2. Ota vastuu mielialastasi

Ei ole aina helppoa kääntää pahaa mieltä hyväksi, mutta harjoittelemalla se onnistuu. Jos olet päässyt työssäsi voittavaan kierteeseen niin ota vastuu siitä, että se jatkuu, vaikka ikävät väliintulot pyrkivät vaikuttamaan toisin. Kurjan fiiliksen päästäminen mieleen katkaisee flown ja alat epäillä onnistumistasi.

3. Luo itsellesi Winning Mind Point

Muistele hetkeä, jolloin onnistuit isosti. Eläydy tuohon hetkeen kuin se tapahtuisi juuri nyt. Tunnustele sitten, missä kohtaa aivojasi hetki tuntuu. Siinä on sinun voittava mielenpisteesi! Harjoittele pisteen aktivoimista aina kun muistat ja pian sinulla on paikka, josta pääset hyvään prosessiin milloin vain. Olisin kiitollinen, jos kertoisit kommenteissa tai yksityisviestillä, missä kohtaa päätä sinä tunnistit onnistumisen.

Näillä neuvoilla rakennat itsellesi parempia päiviä, iloisempaa työtä, ihanampaa elämää ja voitokkaampia tuloksia. Eikä ole edes vaikeaa; tarvitset vain hiukan mentaalista itsekuria.

Hyvää ystävänpäivää!

Sol ute, sol inne. sol i hjärta, sol i sinne!

5 ajatusta artikkelista “Voiton vuosi. Kolme voittavaa vinkkiä.

 1. Mä mietin suhdettani tähän voittamisajatukseen. Henkilökohtaisesti vierastan ajatusta siitä, että olemme maailmassa kilpailemassa keskenämme ja ”voittamassa”. Ajattelen ihmistä enemmän yhteistoiminnallisena ihmisenä, jonka elämän tarkoitus voi olla oman itsensä voittaminen ja oman ymmärryksen; tietoisuuden laajentaminen.

  Mielestäni tämä kilpailumentaliteetti on tuonut paljon pahaa tullessaan. Heikkoimmista tulisi välittää, ja auttaa heitä yhteistoiminnallisesti elämässä eteenpäin. Uskon, että uskomuksillamme on valtava merkitys yhteiskunnalliseen todellisuuteen. Tämä olettamus, että ihminen on täällä kilpailemassa toinen toisensa kanssa, on vahingollinen uskomus ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta.

  Tämä blogisi mielestäsi oli hyvä, se keskittyikin enemmän itsensä voittamiseen kuin muiden polkemiseen. Sen rinnalla on mielestäni hyvä kuitenkin olla ajatus siitä, että olemme kaikki sieluja, jotka kosketamme toinen toisiamme. Syrjintä, köyhyys ja pahoinvointi joissakin sieluissa, on myös haava omassa sielussamme.

 2. Hei Katisar, kiitos kommentista. Olen samaa mieltä kanssasi ja jos luet kirjoituksiani mm. työttömistä ja syrjäytyneistä niin huomaat, että voittamisajatteluni ulottuu heidänkin asemansa parantumiseen.

  Voittamisideologiani on win*win(+win), jossa partnerit voittavat ja aiheuttavat voittavia vaikutuksia kolmansille osapuolille. Me emme ole voittajia, jos aiheutamme häviötä ja tuhoa ympärillemme.

  Voittaja on se, joka voittaa itsensä – tämä on oppi, jota pitäisi alkaa välittää jo koulussa.

 3. Hyviä ohjeita. Mietin vain, miten tuon hyvän fiiliksen saisi luotua. Olen joskus jopa kokenut sen n. 2 kk:n ajan (tämä kuulostaa hurjalta, mutta tuon ajan elin ihan erilaisella fiiliksellä kuin mitä olen elänyt lähes elämäni muuten). En tiedä, mistä se syntyi ja miksi se katosi, mutta päivät tuon 2 kk:n ajan (flow-tilaksikin liiian pitkä?) olivat tuolloin luottamusta ja onnistumisen odotusta täynnä.

  Olisiko sinulle jotakin vinkkiä tuohon hyvän fiiliksen synnyttämiseen? Olen ollut nyt tavallistakin masentuneempi ja itseäni kohtaan epäilevämpi, mikä tekee työnteostakin vaikeaa. Kiitos jo etukäteen!

  • Moikka Tiina ja kiitos kommentista ja kysymyksestä.

   Ymmärän hyvin tilanteesi ja itselläni on usein aikoja, jolloin ei millään meinaa saada sitä hyvää fiilistä päälle. Harjoittelemalla onnistuu yhä useammin. Ehkä tieto, että se lopulta on ”vain kemiaa” helpottaa. Ei tarvitse muuta kuin saada tuo ”kemiallinen prosessi” käyntiin. Se vaati hiukan itsekuria, sillä aika usein masentunut mieli ei usko hyvän fiiliksen tuovan mitään positiivista tullessaan, eikä siis edes viitsi yrittää.

   Tämä on keino, joka minulla toimii: olen paikallistanut tuon Winning Mind Pointin, eli hyvän fiiliksen pisteen pääni keskelle, suunnilleen siihen, jos vetää viivan siitä, mistä korvalehti alkaa. Keskityn tuohon pisteeseen ja hengitän syvään. Aika nopeasti alkaa tulla taas luottamusta hyvään fiilikseen ja onnistumiseen. Tätä ei tarvitse alussa yrittää pitää yllä kuin 20sek ja myöhemmin minuutin verran. Enempää ei tarvita.

   Tätä kannattaa opetella käyttämään ennen kuin aloittaa tekemisen: jos lähtee liikkeelle hyvästä fiiliksestä niin todennäköisemmin onnistuu.

   Aloitin itse harjoittelemaan tätä siten, että onnistuessani huomasin, että hyvä fiilis tuntuu tietyissä paikoissa – pään keskellä ja rintakehän keskellä. Aloin pohtia, että josko hyvän fiiliksen voisi saada myös toisinpäin, eli aktivoimalla nämä pisteet ja onnistuihan se. Myöhemmin opin, että näissä pisteissä sijaitsevat kemialliset pisteet: aivoissa dopamiinikeskus ja rinnassa kateenkorva. Eli kemiaa! Muista Tiina masennuksesi keskellä, että sinussa ei ole mitään vikaa – vain kemia tökkii silloin tällöin!

 4. Kiitos, Cristina, tuhannesti neuvoista ja kannustuksesta! Kokeilenpa tuota. Ja iloa päivääsi! Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s