Kohti uutta. Kohti väriä ja valoa!

Näin syksyn lähestyessä tulee aina se sama tunne kuin opintien ensiaskeleita ottaessa: uusi kausi alkaa, uudet kirjat, puhtaat vihkot. Tekee mieli tehdä parannus! Tällä kertaa säilyttää kirjat kauniina ja vihkot siisteinä. Muovia kirjan kannen päälle ja vihkon sivujen reunoihin marginaalit viivottimella. Uusi elämä, uusi minä!

Monet ovat jo huomanneet, että blogini nimi muuttui ihan vaivihkaa tuossa kesän aikana. Kävin ystäväni Jari Kaivo-ojan kanssa pitkän keskustelun johtamisesta ja bisneksestä. Jari vaikuttaa tällä hetkellä Stanfordissa vierailevana luovuus- ja tulevaisuus luennoitsijana ja oli kutakuinkin innoissaan kohdaalleen tulleista uusista ideoista. Keskustelussamme tuli esille jo vuosia aiemmin pohtimamme teema boheemisuudesta yrityselämässä ja johtamisessa. Ehkä elämässä yleensä.

Emme sen tarkemmin vielä määritelleet mitä boheemisuus yhteisessä ajattelussamme tarkoittaisi – tuntui, että asiasta vallitsi henkisen tason yhteisymmärrys. Jatkossa tulemme varmasti jollakin tavalla kertomaan asiasta. Keskustelu vaikutti kuitenkin minuun niin paljon, että renessanssinaisen maailmankirja vaihtui boheeminaisen maailmankirjaksi. Johan renessanssia kestikin lähes kaksi vuotta!

Haluan hieman valottaa mitä itse ajattelen boheemisuudella tässä yhteydessä. Kutsun ja haastan Jarin vieraskirjoittajaksi kirjoittamaan oman näkemyksensä!

Boheemisuus on kiehtova yhdistelmä monikulttuurisuutta, kansainvälisyyttä, väriä, valoa, innostusta ja ennen kaikkea rakkautta kaikkea eläväistä kohtaan. Se on intohimoa, räiskyvyyttä ja iloa – uskallusta olla täydellisesti oma itsensä samalla kun antaa toisten olla täydellisesti omia itsejään toteuttamassa omaa intohimoaan. Se on asennetta tehdä hyvää itselle, ottamatta keneltäkään pois. Asennetta auttaa toisia ja rakentaa yhteisöä kohti parasta yhteistä hyvää. Boheemisuus on taidetta ja kulttuuria, se on totta ja tarua. Boheemisuus on hurmaavaa tekemistä yksin ja yhdessä kohti parempaa maailmaa. Boheemissa mennään ihmisarvot edellä ja ymmärretään, miten riittävä talous seuraa perässä. Se on uuden ajan voitto!

Tervetuloa uuteen maailmaan –  rakentamaan ja hoivaamaan. Yhdessä. Bill Taylorin sanoin  ”We Is Bigger Than Me

Yksi ajatus artikkelista “Kohti uutta. Kohti väriä ja valoa!

 1. Boheemisuus onkin mielenkinntoinen sana ja se mitä se merkitsee itsekullekin:)
  Kuten sinä Christina ystäväni hyvin olet jo ilmaissut asian, niin se on valloittavaa heittäytymistä elämiseen ja siitä nauttimiseen sen kaikissa ihanissa muodoissaan,enkä siis tässä viittaa naisen muotoihin LOL:) vaan kaikkea sitä mitä elämä ylipäätänsä voi tarjota meille, ainoastaan meidän täytyy itse löytää ne hyvätpuolet, jotka meitä viehättää ja nauttia niistä niin kauan kuin elämää jäljellä:)
  Mitä tulee talous- tai työelämään, pätee mielstäni hyvin yksinkertainen tosiasia sielläkin eli jos et nauti siitä mitä teet et voi myöskään olla tuottava ja inspiroiva esimerkki yrityksellesi etkä työyhteisöllesi/työkavereillesi.
  Nyrkkisääntönä pidän, että kaikki työ on arvokasta, mutta kaikki ei vain sovi kaikille.sitä mieltä, että etpä olisi osuvampaa nimeä voinut keksiä sille,
  sinä jos kuka olet boheeminen eloisa naine, joka osaa nauttia elämästä

  Lopuksi vielä blogisi uudesta nimestä olen sitä mieltä, että etpä olisi osuvampaa nimeä voinut keksiä sille,
  sillä sinä jos kuka olet boheeminen eloisa nainen, joka osaat nauttia elämästä ja jakaa hyviä neuvoja ja vinkkejä myös meille muille eläväisille:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s