Swingillä voittoon

Vuonna 1987 aloitin opettajana Vihdin Ammatillisessa Kurssikeskuksessa. Toimin pääopettajana ryhmälle naisia, jotka olivat tilanteessa, joka edellytti ammatinvaihtoa. Kenellä allergia esti työn jatkamisen kaupan lihatiskillä. Toinen valmisteli paluuta työelämään pitkän kotiäitiyden jälkeen. Kolmas ei enää jaksanut raskasta fyysistä työtä rakennuksilla. Kuka mitäkin. Johtolankana oli siirtyminen toimistotehtäviin.

Olin tuohon saakka luullut, että minusta tulee toimittaja. Opiskelin viestintää yliopistossa ja väänsin kovasti peistä siitä, saako elokuvissa esittää asioita, jotka eivät olleet tosia. Opettajan työ käänsi kuitenkin urasuunnitelmat päälaelleen: tiesin, että elämäni tarkoitus on tuottaa oppimisen iloa ihmisille. Niin upea ja onnistunut tuo pestini oli. Joka päivä sain kuulla onnistumisen riemun kiljahduksia. Riemusta kiljahteli myös silloinen rehtori, joka oli iloinen, kun koulutus oli myös taloudellisesti menestys – oppilaani pääsivät hyvin maksettuihin harjoittelupaikkoihin ja löysivät myös vakituista työtä.

Olin niin innoissani silloin, että ajattelin, että kumpa voisin auttaa koko maailmaa oppimaan. Silloin se ei ollut mahdollista vaikka olisin kiertänyt maailmaa päivät pääksytysten opettamassa ja kannustamassa.

Sitten tuli päivä, jolloin Suuri Idea Oppimiselle syntyi ja tajusin, että nyt on mahdollista saada koko maailma mukaan. Internetin monet osallistumismahdollisuudet voivat tehdä unelmasta totta.  Syntyi Swing. Swing to Win – uusista aluista upeisiin voittoihin. Kokonainen oppimis- ja valmentautumisprosessi ohjelmassa, johon kuka tahansa voi tulla mukaan.

Rakensimme tiimin, jossa on huippuosaajia. Kehitimme elokuvallisen tarinan ja pedagogisen skenaarion. Loimme konseptin, jonka ensisijainen tarkoitus on auttaa oppimaan paremmin ja oppimisen kautta rakentaa itselleen ja toisille parempaa elämää, parempaa työtä ja parempaa maailmaa.

Ensimmäinen Swing lähestyy oppimista laulamisen kautta. Laulaminen koskettaa tunteita syvältä. Se auttaa löytämään oman äänen ja kehittämään äänen vaikuttavuutta. Ihminen, joka ei enää muista, liikuttuu kuullessaan tuttua laulua.  Laulu on vahva kokemus.

Swing haluaa liikuttaa ihmisiä ja maailmaa. Jakaa oppimisen iloa ja aikaansaada riemun kiljahduksia: Minä opin!

Tutustu Swingiin http://swingtowin.net/ ja tule mukaan löytöretkelle omaan ääneesi ja oppimiseen.

Muisto, jonka sain ensimmäiseltä oppijaryhmältäni. Kivet muistuttavat tapauksesta, jolloin ryhmällä oli ensimmäinen yhteiskuntatiedon tunti. Olin etukäteen kehunut opettajalle ryhmää todella mukavaksi ja innostuneeksi. Kun tunti oli ohi, yhteiskuntatiedon opettaja sanoi, että ”ei ne mitään mukavia olleet, tuijottivat minua kuin kivet”. Sanoin oppijoille, että älkää enää tuijottako kyseistä opettajaa kuin kivet, hänhän ihan säikähti. Nyt nuo kivet jäivät tuijottamaan minua ja ilahdun joka kerta kun näen tämän ”patsaan”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s