Käännä toinenkin poski

Jeesus opastaa Matteuksen evankeliumissa kääntämään toisenkin posken, silloin kun joku lyö sinua. Neuvo on todella vaikea, kuinka kääntää toinen poski sille, joka hyökkää sinua vastaan? Entäpä tämä: Jeesus neuvoo Luukkaan evankeliumissa rakastamaan vihollista! Miten se on mahdollista? Miten voi rakastaa sellaista, joka haluaa sinulle pahaa?

Tuon yllä kirjoitettu on kuitenkin aika helppo ymmärtää ja toteuttaakin, jos vain vihollinen on riittävän kaukana. Mutta entäpä jos tuo sinulle pahaa haluava, poskelle läimivä vihollinen onkin sisälläsi? Se tyyppi, joka puhuu sinusta pahaa jatkuvasti, moittii jokaisesta teosta, häpeää jokaista sanaa ja kantaa syyllisyyttä omasta ja vähän toistenkin menneisyydestä? Se tyyppi, joka saa sinut tuhoamaan itseäsi ahmimalla, nälkäkuurilla, erilaisilla savuilla tai aineilla? Mitä sille pitäisi tehdä?

Miten voi päästä vapaaksi omasta sisäisestä höpöttäjästä, jolla harvoin on mitään hyviä aikeita? Siitä, joka silloin kun yrität voittaa, viekin ajatuksesi heikkouksiisi ja vaikkapa koulun urheilukilpailuun, jossa sauva katkesi, lunta meni monoihin, etkä päässyt edes maaliin.

Kaksi pikaista neuvoa sinulle, joka kamppailet tämän asian kanssa:

1. Rakasta itseäsi ja anna tuon rakkauden ulottua siihen sisäiseen höpöttäjään saakka. Kun se höpöttäjä seuraavan kerran yrittää saada sinut tuhoamaan itseäsi, totea sille lempeästi, että rakastat sitä. Ei muuta, rakasta vain ja odota hiljaa mitä tapahtuu. Jos höpöttäjä jatkaa niin käännä toinen poski, kuuntele mitä muuta sillä on sanottavaa ja rakasta lisää.

2. Ala havainnoida itseäsi. Kuvittele neutraali tarkkailija olkapäällesi. Kun höpöttäjä iskee ja toteat rakastavasi siirrä huomiointi tarkkailijalle. Totea positiivisesti ja neutraalisti, jaha.. tällä kertaa kävi näin.

Ole sitkeä ja harjoittele. Asiat eivät tapahdu käden käänteessä, mutta ajan kanssa ja harjoittelun myötä vähitellen alat huomata, että rakkaus saa voiton ja sinun on helpompi kulkea eteenpäin elämässäsi ja kohti tavoitteitasi. Rakkaus vapauttaa energiaa ja iloa. Ilo pistää energian liikkeelle.

Aurinkoa elämääsi!

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Käännä toinenkin poski

  1. Voittaminen on uuden ajan teema!Toivon että ymmärrätte, ei tää ollu mitään helppoa aikaa. Siksi olen ollut pitkään ns kateissa, koska julkisuuteni on ollut kaikkea muuta kuin helppoa aikaa. Kommentoikaa tai haukkukaa, ehkä kestän vielä senkin…

  2. Positiivarien Juhani Töytärin ”Ajatusten aamiainen” -kirjeessä (http://tinyurl.com/lg27f6) oli tästä mainiosti sanottu jotenkin tähän tapaan: ”Kun kerran vastaat pahuuteen hyvyydellä, huomaat miten hyvältä se tuntuu ja sinun on hyvin vaikea tehdä mitään muuta jatkossa.” Upea fiilishän se on, kun ystävällinen asenne riisuu ilkeilijän aseista ja tilanne muuttuu paljon mukavammaksi kaikille.

  3. Erittäin hyvä aihealue Christina ystäväiseni, ei ole kovin helppoa kääntää sitä toista poskeakin,mutta kuten sanoit niin sitä voi harjoitella ja lähinnä kun antaa itselleen aikaa ja tutkii omia tuntemuksiaan se on paljon helpompaa hyväksyä. Myöskin olen huomannut ettei provosoidu
    ilkeyksistä tai haukkumisista vaan vastaa niihin ystävällisesti,niin asiat kääntyvät monesti oikeaan suuntaan eli vastapuolikiaan harvemmin jaksaa jatkaa nälvintäänsä. Esimerkiksi asiakaspalvelussa tapaa aina silloin tällöin jo ennalta vihaisia/turhautuneita asiakkaita,jotka kaatavat kaiken turhautumisensa/suuttumisensa sinuun,koska ensimmäisenä edustat ko. laitosta/yritystä johon tämän asiakkaan viha/suuttumus kohdistuu,silloin kysytään sitä toista poskea kovastikin. Mutta rauhallisuudella ja kohteliaalla käytöksellä voi siirtää jopa korkeita vuoriakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s