Seitsemän askelta menestykseen

Jälleen kerran eräs lukijani soitti ja antoi myönteistä palautetta kirjasta. Mikä on siis todella mukavaa. Kirjailja kirjoittaa, koska haluaa jakaa sen, mikä hänen sisällään on kehittynyt. Hienoa on, jos kirjasta vielä pidetäänkin. Mutta.

Tämä soittaja ihmetteli, että ”kun kirja on niin vaikea”. Eikä siellä ole konkreettisia neuvoja miten pitää tehdä. Itse pitää keksiä.

Juuri niin. Itse pitää keksiä. Kirjani antaa eväät rakentaa oppimisympäristö ja -prosessi, jossa tehokas oppiminen ja voittavat saavutukset ovat mahdollisia. Mitä pitää oppia ja mitä pitää tehdä ovat kysymyksiä, joihin oppija itse kyllä löytää ja tietää vastaukset, kun hän matkalleen lähtee.

Kirjat joissa annetaan helppoja neuvoja menestykseen ovat todella suosittuja, sillä ihmiset haluavat helppoja ratkaisuja. Moniin asioihin niitä on varmasti tarjolla,mutta ei silloin, kun haluaa kehittää syvällistä osaamista, rakentaa taitoa, joka toimii alitajuisella automaatiotasolla sekä tähdätä kohti itselleen tärkeitä päämääriä ja voittoja kyseisellä taidolla. Silloin ei ole seitsemää askelta menestykseen. On vain prosessi, voittava asenne ja hetket, jossa sen hetkinen kyvykkyys päästetään valloilleen tekemään sitä, mihin se on valmennettu ja valmistettu.

Tri Robert Anthony puhuu samasta asiasta, kun hän hauskasti vertaa noita helpon menestyksen oppaita kuvitteelliseen ”Seitsemän askelta voittaa Roger Federer Wimbledonissa”. Hän sanoo: ”ensimmäinen neuvo olisi varmaankin – lyö pallo sinne, mistä Federer ei voi siihen osua”. Erinomainen neuvo!! Ja varmasti voitat mikäli tuohon pystyt.

Seitsemän, kymmenen ja vaikka kuinka monen neuvon, kirjat eivät toimi, koska ne eivät valmenna kognitiivisen systeemin syviä osia, metakognitiota ja alitajuntaa (tai tiedostamatonta mieltä). Siihen pystyy ainoastaan itseohjautuva, intensiivinen prosessi, joka tehokkaasti yhdistää toiminnan ja oppimisen.

Olen todella kiitollinen teille kaikille, jotka kirjani kanssa kamppailette. Olen itse kokenut kaiken mitä kirjassa on esitetty ja Susiemo ja sinisiipi konsertti on yksi osoitus siitä, mihin intensiivisellä action-learning prosessilla ja voittavalla asenteella voi päästä. Kirjani ei ole ei-itse-koettua pseudoteoriaa vaan läpielettyä ja aitoa empirian kautta syntynyttä epistemiaa. Eli kokemuksen kautta syntynyttä tietoa. Tähän kokemiseen lisään myös opiskelun. Tietoinen, tavoiteorientoitunut opiskelu on oppimista, jossa on fokusoitua energiaa. Sisäinen sankari on ikuinen opiskelija!

5 ajatusta artikkelista “Seitsemän askelta menestykseen

 1. Päivitysilmoitus: Tweets that mention Seitsemän askelta menestykseen | Renessanssinaisen maailmankirja -- Topsy.com

 2. Luin kirjasi ja tykkäsin kovasti, vaikka sinulle ruikutinkin sen vaikeaselkoisuudesta. Hienosti rohkaisit ja sanoit, että se on haastava kirja ja että palkintona on ymmärtäminen ja oppiminen. Koska kirja laittoi ajatukset liikkeelle, sai se aikaan oppimiskokemuksen. Kiitos Cristina!

  PS. Voithan silti kirjoittaa miljoonia myyvän rautalankamallin. Työlkii ellää, mut kaupal rikastuu 😉

 3. Päivitysilmoitus: Tweets that mention Seitsemän askelta menestykseen | Renessanssinaisen maailmankirja -- Topsy.com

 4. Monesti uskaltautuminen itse prosessiin on vaikeinta. Kukaan ei tiedä, mitä tuleman pitää ja kaikki uusi voi olla outoa ja pelottavaa. Kun uskaltaa heittäytyä ja ravistella ajatuksiaan, voi saada vaikka mitä aikaan. Nyt minun on aivan pakko lukea kirjasi.
  t. Susanne Nyman / Tornada

 5. Kiitos kommenteista Susanne ja Maria!

  Heittäytyminen oppimiseen kannattaa aina, varsinkin juuri siten, että ravistelee niitä vanhoja käsityksiään. Löytöretkellä itseen voi yllättyä iloisesti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s