Voittava yritys

Kävin viikonloppuna Hartwall-Areenalla tutustumassa Assembly tapahtumaan.  Parituhatta innokasta ihmistä tekemässä grafiikkaa, musiikkia, pelejä, ohjelmia kaikenlaista, josta en osaa edes kertoa, koska en ymmärrä kaikkea. Mutta sen ymmärrän, että on olemassa maailma, joka on ihan toisenlainen missä nyt elämme ja että tuo maailma kasvaa.

Kun emme ihan tarkkaan tiedä mihin suuntaan maailma on kehittymässä ja kun emme oikein ymmärrä kasvavien ilmiöiden luonnetta ja suuntaa on yhä tärkeämpää, että opitaan toimimaan voittavasti ja kohdentamaan energia siten, että voittamista syntyy.

Yrityksen, joka haluaa voittaa, kannattaa kysyä itseltään seuraavat kysymykset:

1) Missä voimme voittaa?
2) Missä haluamme voittaa?
3) Missä meidän on välttämätöntä voittaa?

Voittavassa yrityksessä osataan johtaa energioita. Tärkeintä ei ole jatkuva huippusuorittaminen vaan energian suuntaaminen oikeisiin kohteisiin sekä energian yhteensovittaminen käsillä olevan tehtävän kanssa. Ylläolevat kysymykset ovat tärkeitä, jotta voidaan arvioida, minkälaista energiaa kulloinkin tarvitaan.

On asioita, joiden tekeminen on ja pitääkin olla helppoa, vaivatonta ja rutiininomaista. Siellä voidaan voittaa helposti tai kohtuullisella vaivannäöllä. Näitä asioita ja tehtäviä ei kannata siirtää vaan tehdä heti ja nauttia tuloksista.

Yrityksen suurimmat voitot tulevat sieltä, mihin intohimo kohdistuu. Usein ei kysytä ”missä haluamme voittaa” vaan oletetaan, että jotkut asiat ovat tärkeämpiä kuin toiset. Energia suunnataan väärin kun pyritään pisteestä A pisteeseen B pisteen C kautta – toisin sanoen ei suunnata energiaa suoraan siihen mitä todella ja aidosti halutaan. Matkalla energia hupenee ja ihmiset uupuvat. Jos yrityksessä mikään ei herätä intohimoja niin kannattaa miettiä mikä mättää? Kannattaisiko esimerkiksi johtaminen vaihtaa intohimon ja luovuuden mahdollisuuksien rakentamiseen?

Monet yrityksen perusasioista ovat sellaisia, joissa on välttämätöntä voittaa. Joskus tehdään se virhe, että näitä asioita pidetään raskaina kun tosiasia kuitenkin on, että  juuri nämä asiat mahdollistavat jatkuvuuden ja perushyvinvoinnin. Asenteen kääntäminen nauttimiseksi voittavista tuloksista auttaa tekemään sekä perustyön että suoriutumaan hankalista tilanteista voimavaroja menettämättä. Voittamiseen liittyy huomio – pienetkin saavutukset ja teot ovat ansainneet huomiota, vaikkapa kiitoksen.

Voittava toiminta on virtausten tunnistamista ja niiden hyödyntämistä. Se on myös uuden taktiikan omaksumista. AdHocista siirrytään WinHociin, toimintatapaan, jossa itse, aloitteellisesti luodaan tilanteita, jossa voittamisen edellytykset ovat suuret ja sitten ne tilanteet voitetaan.

9 ajatusta artikkelista “Voittava yritys

 1. Onnellinen se, joka saa toimia intohimoisessa työympäristössä! Ja jollei saa niin kannattaa pyrkiä ottamaan ohjeeksi: ”Hymyile heille, mutta älä enää kulje heidän kanssaan”…

  Vesa

 2. Sepä se, työn pitäisi olla aina niin motivoivaa, ettei se tunnu raskaalta.

  Eri asia sitten on, miten siihen päästään. Useasti kuulee varoittavia tarinoita siitä, miten harrastuksesta ei kannata tehdä ammattia – yhtäkkiä se, mikä onkin tuntunut jo vuosia kivalta, muuttuukin tylsäksi pakkopuurtamiseksi. Hauskuus ja into katoaa, vaikka energia onkin suunnattu siihen mikä on aina ollut kivaa. Mikäköhän tähän olisi ratkaisu?

 3. Hyvä kysymys. Ongelma on usein se että työksi katsotaan vain se mistä näkyvä tulos syntyy – jäävuoren huippu. Siksi tehokkuuskin määritellään väärin. Tehoja on monenlaisia, kirjassani määrittelen neljä.

  Laulajana tiedän tarkkaan mitä tarkoitat. On oppimisen tulos, että alkaa nauttia myös laulamisen mahdollisuuksien rakentamisesta eikä pelkästään itse laulamistapahtumasta.

 4. ”AdHocista siirrytään WinHociin, toimintatapaan, jossa itse, aloitteellisesti luodaan tilanteita, jossa voittamisen edellytykset ovat suuret ja sitten ne tilanteet voitetaan.”

  Tää kolahteli erityisesti. Aloitteellisuus on avain moniin voittoihin. Se, että ainoastaan seuraa muita ei pitkässä juoksussa voi aiheuttaa suurta menestystä. Mainio kirjoitus Cristina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s