Onko torjunnan pelko unelmasi tiellä?

Pyöritteletkö mielessäsi suurta unelmaa? Muutosta työssä tai muussa elämässä? Oletko ajatellut tehdä jotain aivan muuta kuin mitä nyt teet? Ajatteletko salaa mielessäsi, että ehkäpä joku huomaisi erityisen lahjakkuutesi ja pakottaisi sinut käyttämään sitä, tekisi tarjouksen, josta et voi kieltäytyä?

Monet ovat energiakiemurtelijoita. Energiakiemurtelijat ovat ihmisiä, jotka eivät uskalla mennä suoraan kohti unelmaansa tai tavoitettaan vaan suuntaavat energiansa aivan toisaalle ja toivovat, että jonain päivänä se kuitenkin osuisi siihen, mitä he todellisuudessa haluavat. Samalla he hukkaavat energiaansa, turhautuvat, ovat jatkuvasti vähän ja jotenkin onnettomia ja elämä tuntuu valuvan hukkaan.

Miksi on niin vaikeaa kertoa ja näyttää maailmalle kuka sitä todella on ja mitä oikeasti tahtoo? Pelko torjutuksi tulemisesta. Pelko, että joku haavoittaa tuota kaikkein tärkeintä sisimmässä – unelmaa siitä, kuka voisi olla, mitä voisi tehdä, minkälaisia huippuja valloittaa; jos vain…

Olin aikoinaan myyntikurssilla. Muistan siitä vieläkin opettajan painokkaat sanat: ”Muistakaa, oikea myyntimies kestää sen, että saa kuulla sanan ”EI” sata kertaa, sillä hän tietää, että se yksi ”KYLLÄ” ratkaisee kaiken.

Nobelpalkittu kirjailija  Saul Bellow sanoi aikanaan, että hän oppi, että ”torjutuksi tuleminen ei ole ollenkaan huono asia. Se vain opettaa kirjoittajaa nojaamaan omaan arvioonsa ja siihen sanomaan, mikä hänellä syvimmällä sydämessään on – siis painukoon helvettiin!” Torjutuksi tuleminen opettaa paljon. Se antaa aiheen itsetutkiskeluun; pitäisikö vielä oppia lisää. Se testaa omaa sinnikkyyttä. Torjutuksi tuleminen vahvistaa itsetuntoa kun torjunnan jälkeen toteaa: eipä tuo taida tietää paljoakaan siitä, mihin minä todella kykenen!

Älä siis enää pelkää torjutuksi tulemista, sillä jos teet niin, torjut itse itsesi ja se on jo aika paha juttu. Jos vaikka et heti pystyisikään toteuttamaan unelmaasi, ala silti elää sitä todeksi. Mene sinne missä unelmallasi on tilaa ja mistä saat energiaa. Puhu siitä ihmisten kanssa – hehkuta ja anna silmiesi kyyneltyä. Lue kirjoja. Ennen kaikkea opettele, harjoittele ja valmistaudu. Muista, että onni seuraa hyvin valmistautunutta. Jonain päivänä tilaisuutesi koittaa.

Muista, että unelmasi mittari on oma sydämesi ja universaali rakkaus, jos joku torjuu sinut, niin ajattele, että sinä torjuit hänet ensin – uskaltamalla unelmoida!

3 ajatusta artikkelista “Onko torjunnan pelko unelmasi tiellä?

 1. Hei Cristina,

  Kirjoitat tärkeästä aiheesta. Torjunnan pelon taustalla voi olla tunteiden lisäksi meihin iskostuneita ajatuksia arvottomuudesta tai siitä, että emme ole tarpeeksi hyviä. Tällaiset ajatukset voivat olla peräisin kasvatuksesta, opettajilta tai elämässä sattuneista epäonnistumisen kokemuksista. Ne ovat jääneet päälle ikään kuin negatiivisina ohjelmointeina.

  Monet yrittävät muuttaa näitä negatiivisia ohjelmointeja yrittämällä korvata niitä myönteisemmillä uskomuksilla. Siitäkin voi olla hyötyä tiettyyn rajaan asti.

  Uskoisin kuitenkin, että pidemmän päälle ainoa toimiva metodi on se, että menneisyyteen perustuvien ohjelmointien sijaan alamme elää elämäämme läsnäollen. Näin tehdessämme emme ole negatiivisen ohjelmoinnin vankeja, vaan näkemystämme ja toimintaamme ohjaa nykyhetkessä läsnäoleva tietoisuus.

 2. Hei Juhana,

  Kyllä niin se on juuri kuten sanot. Tila, jossa ei ole menneisyyttä eikä tulevaisuutta – vain tämä hetki. Mitä muuta meillä edes on?

  Paitsi unelmat, jotka antavat voimavirtaa tähänkin hetkeen.

 3. Nytpä puhuit asiaa! Torjutuksi tuleminen on jo pienestä pitäen ’peikko’ pelättävä juttu. Todennäköisesti siitäkin voidaan syyttää kasvatusta, kotioloja, sisaruksia?
  Täytyisi vain ajatella että tämä on minun ainutkertainen elämäni ja tästä on minun tehtävä paras mahdollinen. Torjutuksi tulemisen pelko on yhtälailla vaikea pelko kuin joku muukin, mitä elämässämme silloin tällöin kohtaamme ja on vain opittava elämään pelottomasti.
  Tämäkin on yksi tärkeistä asioista, joihin olet ottanut kantaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s