Voittajilla on hauskempaa

Pitkäaikainen nettiystäväni lähetti linkin videoon, joka pitäisi katsoa joka päivä. Videon opetus on, että on tärkeää pitää hauskaa. Tekemisen on oltava kivaa, nastaa, iloista. Elämä on liian lyhyt hukattavaksi murehtimiseen ja turhanpäiväiseen huolehtimiseen. Eikä iloisuus poista vastuullisuutta. Päinvastoin, ihminen, joka saa toiset hyvälle tuulelle ottaa suuremman vastuun kuin moni otsaansa rypistelevä  marttyyri tai sormeaan heristelevä besserwisser.

Video tarjoaa kahdeksan oivaa ohjetta, joiden avulla elämästä tulee hauskempaa.

Miksi voittaminen on hauskaa? Miksi se on hauskaa silloinkin kun tekee kovaa työtä ja ympäripyöreitä vuorokausia, hikoilee, itkee ja tuskailee valmistautuessaan kohtaamaan haasteen? Siksi, että se on siellä! Niin se vain on – kun rakastaa mitä tekee on hauskaa.

Muutama tärppi videolta:

  1. Älä piilota todellista minääsi! Pysähdy miettimään mistä sinun DNAsi muodostuu? Missä joukoissa seisot? Kun tiedät, kuka olet – käännä nupit kaakkoon!
  2. Ole nälkäinen asioille, joita todella haluat. Ajattele ihmisiä, joita rakastat. Vaikutusta jonka haluat tehdä. Perintöä, jonka haluat jättää. Älä tuhlaa aikaasi muuhun!
  3. Ole luova! Unohda säännöt, painovoimaa lukuunottamatta melkein kaikesta voi neuvotella.
  4. Ole luova! Pelästytä  itsesi. Tutki äärirajoja. Kastele varpaasi rohkeasti siihen mitä ei voi ajatella. Hakeudu seikkailuihin!
  5. Käytä viisauttasi! Älä ota kaikkea niin pahuksen vakavasti.
  6. Käytä viisauttasi! Pääse eroon kaikesta roskasta. Ajattele mitkä kaikki tavarat, uskomukset, muistot ihmiset ja tavat painavat sinua ja estävät sinua pääsemästä eteenpäin elämässäsi. Irtaudu niistä!
  7. Ryhdy toimeen! Lopeta kiirehtiminen. Kiire viettelee, mutta et välttämättä ole oikeilla raiteilla. Jos kaivat kiireellä väärää kuoppaa – lopeta kaivaminen heti!
  8. Ryhdy toimeen! Aloita jotain. Älä enää odota lupaa tehdäksesi sitä mitä sinä haluat tehdä. Syitä viivyttelyyn löytyy aina. RIITTÄÄ! Aloita!

Elämä ei ole kenraaliharjoitus. Tämä on se. Ensi-ilta ja viimeinen ilta. Nyt on aika olla iloinen, valloittava, toteuttaa unelmiaan. Niin voittaa. Ensi askel on voittaa itsensä ja uskaltaa olla oma aito itsensä.

3 ajatusta artikkelista “Voittajilla on hauskempaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s