Meistäkö partiolaisia?

Suomelle on haettu suuntaa, asennetta ja brändiä korkeiden johtajien toimesta. Samat henkilöt näkyvät seminaareissa, artikkeleissa ja symposiumeissa kertomassa miten Suomi saadaan nousuun.

Hyvä niin, ei ajattelu koskaan ole pahasta. Mutta mitä nämä henkilöt meille haluavat?

Hesarin artikkelisarjassa Jorma Ollila (Shell) ja Carl-Johan Granvik (Nordea) ilmoittivat, että nyt tarvitaan partiolaishenkeä ja pitkiä työpäiviä.

Mitä he oikein haluavat? Haluavatko he myös, että tämän maan ihmiset pukeutuvat kaikki samanlaisiin, helposti pestäviin, uniformumaisiin vaatteisiin ja vaeltavat hiljaisina työpaikoilleen ja käyvät hiljaisina, päät painuksissa lakisääteisillä tauoillaan? Mitä?

Nämä ihmiset, jotka ovat oman osaamisensa, kunnianhimonsa, voitontahtonsa ja sinnikkyytensä  ansiosta päässeet pitkälle urallaan eivät sallisi sitä muille?

Ei Jussi olisi värkännyt itselleen kuokkaa ja rynnistänyt kesyttämään suota pelloksi ellei hän olisi halunnut parempaa elämää perheelleen. Ei hän miettinyt partiohenkeä tai pitkiä työpäiviä – hänellä oli visio ja tahto.

Nyt tarvitaan yksilöiden kunnianhimoa, luovuutta ja voitontahtoa. Tarvitaan yhteistä välittämistä ja palveluhenkeä. Tarvitaan toistemme auttamista. Tarvitaan uskoa, intoa ja suuria unelmia!

Tarvitaan iloa ja tilaa hengittää. Ei ahdasmielisiä neuvoja ja osoittelevia etusormia.

Meillä puhutaan luovista luokista ja kulttuurista. Kuitenkin juuri tuo tila hengittää puuttuu. Lasken itseni luovan työn tekijäksi. Jopa Pietarissa on enemmän tilaa luovuudelle kuin täällä, ahdasmielisyyden ja kateuden kehdossa.

Kansakunnan energia pitäisi pystyä pitämään korkealla. Hinnalla millä hyvänsä. Paluuta aikaan, jolloin tehtaat imivät työläisiä yksinkertaisiin tehtäviin ei yksinkertaisesti ole.  On lopetettava neuvojen ja esimerkkien hakeminen vanhaa liittoa ylläpitäviltä henkilöiltä – tarvitaan uutta virtaa ja innostavia ajatuksia! Ei tylsistyttävää pönöilyä.

Partio on hyvä ja kannatettava liike. Se sanoo itsestään ”Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille”, tätä tarvitaan, mutta jätettäköön ”aina valmiina ja ilmaiseksi” sinne missä sen paikka on. Ihmisinä ja kansalaisina me emme ole partiolaisia vaan luovia, innostuneita ja rakastavia yksilöitä. Oman elämämme sankareita.

9 ajatusta artikkelista “Meistäkö partiolaisia?

 1. Ei kai meistä…partiolaisia…., enää?
  Eiköhän me olla jo ohitettu tuo/nuo jne.
  asiat. Mitinpähän vaan tässä erästä asia….=)?
  Ja jos ymmärsit, niin laita viestiä tulemaan, kiitos.

  Pentti

 2. Autuasta pakkaspäivän alkua.

  Lukaistuani kirjoituksesi nopeasti, nousi päällimmäisenä ajatus näistä ”opettavista” kannahdushuudoista, joita meriiteillään korkeammat aina silloin tällöin jakelevat.
  Hmmh…

  Jotain erittäin ’patronizing’ (# suhtautua ylimielisen alentuvasti jkhun; # holhota) on näissä ikuisesti toistettavissa mantroissa.
  Kaikki pateettiset tsemppausliturgiat on kuultu ja nähty niin monesti. Eikä tunnu missään.

  Muuttakaa Nurmijärvelle, lisääntykää, reivatkaa (purjeen pinta-alaa voin merellä pienentää, mutten maailmaa kääntää) kurssia, hakekaa tahtotila, etsikää sisäistä sankaruutta, syökää 1/2 kg vihreää päivässä, älkää jättäkö kaveria, verkostoitukaa, kehittäkää osaamistanne, oppikaa olemaan….MITÄ?

  Kunpa joku kerrankin arvovallallaan puhuisi jotain oikeaa. Iskisi vaikka känsäisen kouransa pöytään ja karjaisisi: PERKELE!
  Ainakin joku heräisi hetkeksi koomastaan.
  Ehkä jopa alkaisi kaivamaan sitä kuuluisaa kiimaansa.

  Täällä lähes inuiittien isänmaassa ei rytmi muutu eikä sävel soi ilman iloa!

  Ilo löytyy ihan ilmaiseksi – iloitsemalla muiden ilosta ja onnistumisesta!
  Siinä kauna ja kateus katoaisivat – perisynneistämme suurimmat.

  Innostukseen yllämme vain ilon kautta!

 3. Halleluja sisko!

  Oletko ehdolla presidentiksi? Äänestän!

  Suomi herää koomastasi!
  Näytä jälleen maailmalle
  että päivä koittaa
  kun yön varjot karkoitetaan!

 4. Ehkä joku uusi Holy Moses tulis ja sanois jotain.
  Ja kaunan sorrost noustais…

  Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittais……
  Oi nousis, Suomi, nousis korkealle.
  Näyttäis maailmalle.

  Oi. Oi.

 5. Päivitysilmoitus: Tweets that mention Meistäkö partiolaisia? « Renessanssinaisen maailmankirja -- Topsy.com

 6. Ihanaa raikasta, ravitsevaa ja pysäyttävää tekstiä Cristina!

  Perkele, on oikea sana tähän pönötyksen luvattuun maahan!

  Ilmaa ja arvostusta niille ihmisille, jotka tahtovat käyttää luovuuttaan asioiden uuteen näkemiseen ja uutta luovaan tekemiseen.
  Vastaiskuna kaavoihin kangistuneisiin toimintamenetelmiin on luotava uusi hierarkia; Luovuuden kautta tahtotilaan ja voittoon.
  Ko. edellyttää systeemeissä johtajia, jotka arvostavat uusien tuulien tuojia ja tukevat heitä.

  Iloa elämäämme, joka tulee monesti sen kautta, että luovuutta on arvostettu ja sen on saanut valjastaa käyttöön, tuloksekkaasti!
  -Ine

 7. Kiitos Ine upeasta vuodatuksesta.

  Suomalaisista partiolaisia -liike iski jälleen!!! Parikymppinen lahjakas henkilö haki yritysidealleen julkista tukea. Julkinen tukipönöttäjä neuvoi, että kannattaisi ensin opiskella ja sitten vasta harkita yrittämistä.

  Ja sitten vielä mietitään kuinka nuoret syrjäytyvät, eivät saa töitä, eivät kiinnostu yrittämisestä… Alan epäillä että Demarilehdessä mainitut Ely-hirviöt ovat niitä, jotka ovat syrjäytyneet. Ei pelkästään yrittämisestä vaan myös elämästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s