Voittaminen on uuden ajan teema!

Pidimme keskiviikkoaamun mastermindia konsulttikollegan kanssa. Hänen yrityksensä on ottanut voittamisen osaksi päätuotettaan ja hän halusi sparrata kanssani miten tuotetta pitäisi vielä kehittää.

Voittaminen alkaa vihdoinkin putkahdella esiin sieltä sun täältä. On voittamisen taitoa, voittavaa tiimiä, voittavaa johtoryhmää jne. On jo aikakin, huokaisee voittamisvalmentaja Andersson. Haasteet nyt ja tulevaisuudessa ovat sitä luokkaa, että energia on opittava sovittamaan voittavasti yhteen tehtävien ja tavoitteiden kanssa. Huippusuorittaminen yleisenä toiminta-arvona on nyt ohi – lopullisesti. Huippusuorittava organisaatio, tiimi tai yksilö uupuu eikä pysty kokemaan voittamisen ainutlaatuisten hetkien tuomaa nautintoa.

Voittava organisaatio, joukkue, tiimi tai yksilö

  • Osaa sovittaa energiansa yhteen käsillä olevan tehtävän kanssa
  • Osaa virittää mielensä palvelemaan voittavaa valmistautumista ja suoritusta
  • Osaa ohjelmoida mielen vaikutusvoimat hakeutumaan automaattisesti kohti voittamista
  • On voittaja, joka antaa oman voittamisvoimansa yhteisön palvelukseen
  • Upottaa voittamisen elementtejä toiminta-oppimisprosessiinsa

Voittaja osaa tietysti reagoida ja olla proaktiivinen, mutta ennen kaikkea hän osaa

  1. tehdä voittavia aloitteita
  2. rakentaa voittavia tilanteita

ja voittaa näissä tilanteissa, koska hän on rakentanut voittamisen kulttuurin ja koodiston kognitiiviseen systeemiinsä.

Aito ja kestävä voittaminen perustuu tietysti kaaviolle win+win(+win), jossa molemmat osapuolet voittavat ja tuottavat voittavia vaikutuksia myös kolmansille osapuolille. Maailmalla ei ole enää varaa egoistisiin ja riistäviin voitontavoittelijoihin.

Voittaminen on valmistautumisen taitoa. Voittamisen on annettava tapahtua hetkessä – kuin itsestään, luovassa flow-tilassa. Siksi tärkeitä on istuttaa voittaminen prosessiin, strategiaan, visioon. Voittaminen on virtausta – on tutkailtava minkälaisia virtauksia on käynnissä ja mietittävä miten niissä voi voittaa. Olen kirjoittanut aiheesta Kauppalehden blogiin otsikolla Voittamisneuvoja Nokialle .

Voittamisen kulttuuri on luovuuden, innostuksen, yhteisen tekemisen, pyrkimisen ja saavuttamisen kulttuuri, jossa osataan myös juhlia tärkeitä saavutuksia tai pysähtyä puolimatkankrouviin levähtämään kun on sen aika.

Kirja-arviossaan Futuralehdessä HTT, YTM, tulevaisuudentutkija Jari Kaivo-Oja toteaa, että Voittava Kierre sopii luovan luokan edustajien johtamiskäsikirjaksi. Luova luokka rakentuu ihmisistä, jotka antavat lahjakkuutensa, osaamisensa, voittamisvoimansa ja luovuutensa yhteisen päämäärän palvelukseen ja osaavat ja uskaltavat voittaa myös itse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s