Iloinen ja valloittava

Olin äskettäin lounaalla erään johtamisen asiantuntijan kanssa. Hän on johtamistyönsä lisäksi myös paljon tekemisissä urheilijoiden kanssa, joten keskustelumme sivusi paljon voittamista ja erilaisia voittajia. Puhuimme ihmisistä, jotka todella ovat voittajia – saavuttaneet jotain suurta ja ihmisistä, jotka jatkuvasti ovat voittamisen äärellä, mutta eivät pääse kiinni todellisiin voittoihin ja voittamisen flowputkeen.

Todellinen voittaja on iloinen. Usain Bolt on hyvä esimerkki ihmisestä, joka on suuri voittaja. Hänelle tunnusomaista on iloisuus ja valloittavuus. Usain Bolt rokkaa! Hänen vastakohtanaan ovat totiset torvensoittajat, jotka menestyvät kyllä ihan ”ok”, mutta todelliset suurvoitot ja voittamisflow jäävät saavuttamatta. Esimerkkejä varmaan tulee lukijalle mieleen.

Meillä Suomessa on valitettavasti vallalla voittamisvastainen asenne. Täällä pitäisi olla tasaisen harmaa, jotta menestyisi asiantuntijana ja osaajana. Ei saisi erottua massasta, ei saisi pelleillä, eikä olla oma itsensä. Jos joku yrittää vallattoman iloisena voittaa ja juhlia voittoa niin kateelliset äänet ja oma sisäinen kamreeri kyllä pistävät suitset tiukoille. Ihminen kutistuu ja alkaa pelätä voittamista.

Riemu ja omana itsenä olemisesta nauttiminen ja oman huikean potentiaalin täydellinen toteuttaminen ovat sitä ravintoa, josta hyvä elämä koostuu. On löydettävä ne ihmiset, jotka hyväksyvät kuka olet ja mihin olet pyrkimässä. Älä anna kenenkään latistaa sinua!

Tiedän, että nyt siellä on lukija, joka sanoo, että kyllä pitää olla itsekritiikkiä ja ottaa vastaan arvostelua. Kyllä tietenkin – mutta se ei saa olla sellaista, että ilo katoaa vaan sellaista, että voi jatkaa oman taitonsa rakentamista ja oman polkunsa kulkemista. Niin ja sinulle, joka mietit, että kyllä toiset pitää ottaa huomioon. Niin pitääkin. Voittamisen hedelmät putoavat aina yhteiseen koriin, katso on upea video aiheesta. Voittaminen on joukkuepeliä, jossa yksilöt tuovat ainutlaatuisuutensa ja parhaan osaamisensa peliin ja tekevät niistä yhdessä voittavan kokonaisuuden.

Kiitos Edvard Horellille todella inspiroivasta keskustelusta. Tästä on mukava jatkaa kohti tähtiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s