Valmentava johtaminen

Johtamisen asiantuntija Kimmo Juuti haastoi mielenkiintoisessa blogissaan minut määrittelemään valmentavaa johtamista. Jouduin hetken miettimään miten sen määrittelisin yleisellä tasolla. Voittamisvalmentajana olen tottunut ajattelemaan aihetta voittamisen näkökulmasta, miten valmentaa ihmisiä, ryhmiä ja yrityksiä voittamaan.

Olen aikaisemmassa kirjoituksessani hiukan sivunnut aihetta, mutta katsoin hyväksi muotoilla asian Kimmon blogiin tuoreesti, vilkaisematta tuota aiempaa määritelmää.

Kimmon blogiin kirjoitin näin:

”Valmentava johtaja saa ihmisten ja organisaation energian liikkeelle toivottuun suuntaan, ylläpitää momentumia ja auttaa virittämään energiat yhteensopiviksi edessä olevien tehtävien kanssa .

Valmentava johtaja osaa rakentaa kulttuurin, jossa ihmiset voivat yksilöinä ja ryhmissä toteuttaa parasta osaamistaan ja saavuttaa tuloksia, joita pitää arvokkaina ja joilla pystyy auttamaan organisaation ja yrityksen menestykseen.”

Kimmon vastauksen voi lukea täältä.

Valmentavan johtamisen merkitys kasvaa yrityksissä päivä päivältä. Kun ennen toiminta oli pääasiassa prosessiluontoista niin nyt, ja yhä enemmän tulevaisuudessa, korostuukin toiminnan projektiluontoisuus. Silloin johtajan tärkein tehtävä on valmentaa ihmiset toteuttamaan hankkeet tehokkaasti, tuottavasti ja toivottuja tuloksia saavuttaen. Kun mukaan lisätään voittamisen näkökulma, tulee projekteista innostavia, kannustavia, täysillä parhaaseensa – ja itsensä ylittämiseenkin – pyrkivien ihmisten joukkuepelejä. Silloin myös saavutukset huomataan ja niitä juhlitaan sopivin menoin!

Valmentava johtaja pitää huolen ihmisten hyvinvoinnista. Hän ymmärtää, että kaikkeen ei tarvita huippusuoritusta, vaan että tärkeämpää on käyttää energiaa tehtävän kannalta sopivasti. Jotkut asiat voi hoitaa rennosti ja rutiinilla – vaikka vähän naureskellen. Toiset taas vaativat tiukkaa pohdintaa ja voimallista toteutusta. Valmentava johtaja on tässä expertti.

Valmentaminen sisältää valmistamisen. Valmentava johtaja vie aina asioita eteenpäin – pysähtyineisyys ei kuulu hänen sanavarastoonsa, vaikkakin hän ymmärtää, että joskus tulee tasannevaiheita, jolloin asiat sisäistyvät ja kypsyvät.

Ennen kaikkea valmentavan johtajan tulee nähdä organisaationsa potentiaali sekä osata rakentaa oppimis- ja toimintaympäristöjä, jotka mahdollistavat sekä yhteistyön että yksilöllisen kehittymisen.

Yksi ajatus artikkelista “Valmentava johtaminen

  1. Päivitysilmoitus: Johtaja, valmentaja: haasta voittamaan | Boheeminaisen maailmankirja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s