Valmentaudu voittamaan! – merkintöjä oppimispäiväkirjaan

Olen pitkään miettinyt mitä valmentautuminen ja voittaminen omalta osaltani olisi.

Kesän  mittaan ajatus varmistui; aion valmentautua laulamaan. Valmistan itseni kohtaamaan todella suuren lauluhaasteen. Tämä on ajatus, joka tuntuu kaikin puolin hyvältä ja innostavalta. Se myös antaa pontta elämään, joka alkoi jo tuntua turhan harmaalta.

Päättäväisesti aloitin eilen laulutunnit pitkän tauon jälkeen. Loistava laulunopettaja ja ystäväni Outi Kähkönen neuvoi ensimmäiset askeleet miten kehittyä.

Täytyy sanoa, että paluu ”koulunpenkille” tuntui aluksi oudolta, mutta sitten muistin: aloittelijan mieli on valmentautumisen tärkein lähtökohta. Kirjassani on kertomus Zen opettajasta, joka kaataa teetä kunnes oppilaan kuppi tulvii yli. Opettaja sanoo, että ”jos mielesi on kuin ylitsetulviva kuppi, et voi oppia”. Kun sain kuppini tyhjäksi alkoi oppiminenkin. Outin opetustaidoilla ja omalla vastaanottavaisuudellani ei mennyt aikaakaan, kun uudet asiat alkoivat kehittäytyä kropassani ja lauluun tuli aivan uutta tunnetta.

Miten mahtava tunne onkaan kun tuntee uusien asioiden virtaavan kehoon ja mieleen! Suosittelen.

Kirjoitan valmentautumisestani säännöllisesti, myös laulunäytteitä on luvassa. Jos olet itse samanlaisessa prosessissa, kommentoi mielellään ja jätä linkkejä omaan blogiisi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s