Voittamisen ihme

Ainutlaatuinen hetki, jolloin ihme tapahtuu, osuu kohdalle määrättynä hetkenä. En tiedä tuleeko se kaikille, mutta monille se tulee. Varsinkin heille, jotka pitkään, antaumuksella, taistellen, valmistautuvat ottamaan tuon hetken itselleen. Lunastamaan lupaukset. Voittamaan. Sillä hetkellä tietää, että tämä on se hetki. Silloin on oltava varma, että momentum on omalla puolella.

Elokuvassa Miracle, jääkiekkojoukkueen valmentaja kertoo tämän joukkueelle.

Berliinin MM-kisojen keihäskilpailun finaalista karsiutunut urheilija totesi: ”en vaan syttynyt näihin kisoihin”. Ei syttynyt kauden suurimpaan arvokisaan? Liian usein suomalaisten urheilijoiden kipinä sammuu kisoissa. Valmistaudutaan suoritukseen, mutta ei valmistauduta voittamaan. Ei rakenneta kroppaan tuota taivaallista tunnetta täydellisen onnistumisen ihmeestä.

Olisiko jo nyt voittamisvalmennuksen aika? Minun mielestäni kyllä. Suorittaminen osataan jo.

2 ajatusta artikkelista “Voittamisen ihme

  1. Juuripa näin.

    Oletko nähnyt Coach Carter elokuvan? Siinä Samuel Jackson tekee huikean roolin valmentajana. Loisto elokuva. Tässä linkki kohtaukseen, jossa voittaminen saa hieman erilaisen tulkinnan. Urheilun avulla voi myös oppia elämästä paljon, jopa pelastaa elämän. Ehkä tämä video on enemmän muutoksen hyväksymistä ja itsensä voittamista, mutta kannattaa katsoa. Hyvin koskettava kohtaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s