Saa hehkuttaa!

Internet on täynnä upeita juttuja. Olen ottanut tavakseni käyttää päivittäin kymmestä minuutista kahteen tuntiin opiskeluun netissä. Youtube edusta löytyy luentoja ja esitelmiä maailman johtavista yliopistoista, maailman parhaiden asiantuntijoiden itsensä esittäminä.

Tänään katsoin ja kuuntelin Research Channelin luennon älykkäästä designista, luomisopista ja evoluution kontraversiosta. Luento oli osa Michiganin yliopiston ohjelmaa.

Luento oli aivan upea ja käsitteli aihetta siten, että minäkin, joka helposti ärsyynnyn evoluutio vastaan luomisoppi jankutuksesta, jaksoin ja halusin sitä kuunnella.

Syy miksi kirjoitan luennosta on kuitenkin tämä: Luennon lopussa luennoitsija Eugenie C. Scott, joka on National Center for Sciencen johtaja kertoo kirjansa Evolution vs. Creationism menestyksestä. Tämä tiukahkolta näyttävä tohtorisnainen hehkuttaa täydestä sydämestään, että New York Times arvioi hänen kirjansa ja, että se oli hetken Amazonin 200 myydyimmän joukossa. Hän todella nauttii saavutuksestaan ja yleisö juhlii hänen kanssaan. Itsellekin tuli loistofiilis! Kylmät väreet hiipivät iholla kun ihailin hänen onneaan.

Kumpa meillä olisi enemmän tällaista. Sitä että uskaltaa nauttia saavutuksistaan täysin rinnoin ja jakaa onni myös toisten kanssa. Eräs myyntihenkilö kertoi minulle aikoinaan, että hän oli juuri puhelimessa sopinut miljoonan euron kaupan. Miljoona euroa! Niin suuri kauppa ei ollut siinä firmassa ihan tavallista ja henkilö sanoi halunneensa kiljua onnesta ja hypätä kattoon. Hän kuitenkin malttoi mielensä… työkaverit olisivat vain tulleet kateellisiksi ja pahoittaneet mielensä. Kumpa meillä olisi uskallusta juhlia omia saavutuksia ja tahtoa juhlia toisten saavutuksia yhtä suurella sydämellä.

Jos joku on kiinnostunut Eugenie Scottin ajatuksista, niin tässä linkki videoon:

http://www.youtube.com/watch?v=PE3Qvfm8jU0

2 ajatusta artikkelista “Saa hehkuttaa!

  1. saa todella hehkuttaa. Niin lauan kuin ylpeys omasta suorituksesta ei muutu ylemmydeksi hehkutus on hyvä. Nöyryys ja ylpeys on kuitenkin vaikea yhdistää. Mutta se on kaiken edistyksen edellytys ??

  2. Jukka,

    Puhut asiaa. Aito ylpeys omasta saavutuksesta sisältää nöyryyttä ja kiitollisuutta. Jokainen jotain aitoa ja hienoa saavuttanut tietää, että yksin ei siihen olisi kyennyt. Toisaalta siihen liittyy myös terve itsekunnioitus, tunnustuksellinen ymmärrys oman osuuden merkityksestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s