Itsensä voittaminen

Sanotaan, että itsensä voittaminen on voittamisen korkein taso. Olen jälleen kerran omasta kokemuksestani voinut todeta, että se on totta. 

Esiinnyttyäni Markku Veijalaisen oivassa Studio55 ohjelmassa Maikkarilla helmikuussa julistaen, että unelma on esiintyä Bayreuthin oopperajuhlilla, monet ovat kyselleet, että koskas minua voisi kuulla. Olen aina vastannut, että ihan pian, mutta en vain ole saanut aikaiseksi pistää laulua ”purkkiin” (on siinäkin voittamisen apostoli!).

Vihdoin huhtikuussa soitin pianisti Ilmari Räikköselle, jolla on hieno studio Karakalliossa (www.mimixstudio.com). Yhteisen ajan löytyminen ei heti onnistunut ja ajattelinkin siirtää koko projektin syksyyn – onhan tässä ollut kaikkea, EU vaalit ja muutakin ylimääräistä. Lopulta kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja tein sen!

Äänitimme Richard Wagnerin laulun ”Träume”, unelmia, joka on yksi ns. Wesendonk lauluista, viides ja viimeinen, kaikkein kaunein, jos minulta kysytään. Träume on myös tutkielma oopperaan Tristan ja Isolde, jossa siis unelmoin laulavani sitten joskus…

Tässä on lauluni sekä muutamia rakkaita muistoja Bayreuthista!

”Eräs korkeimmista totuuksista, jonka olen löytänyt, on että ei tahdonvoima vaan fantasia ja mielikuvitus luovat. Mielikuvitus on luova voima. Mielikuvitus luo todellisuutta” – Richard Wagner

Yksi ajatus artikkelista “Itsensä voittaminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s