Nosce te ipsum

Tunne itsesi. Siinä on koko elämänmittaisen oppimisprosessin punainen lanka. Päivittäinen oppitunti ja lopullinen päämäärä.

Olen muuttanut blogini nimeä. Cristinan Weblogista tuli Renessanssinaisen maailmankirja. Olen pitkään taistellut oman itseni tuntemisen kanssa kysellen: ”kuka minä olen?”.

Kuten tämä blogi erilaisine aiheineen on sillisalaatti niin olen myös minä itse monine osaamisineni, tavoitteineni ja päämäärineni. Gurut korostavat päämäärätietoisuutta ja fokusointia, olen tainnut kirjoittaa siitä itsekin. Moniosaajana olen tuntenut itseni huonoksi, kun en vain voi ryhtyä yhden asian ihmiseksi.

Blogin otsikon vaihtaminen saattaa tuntua sinusta pieneltä asialta, mutta minulle se on suuri muutos. Se on sen hyväksymistä, että minusta on moneen ja juuri sellaisena voin parhaiten palvella tätä maata, tätä maailmaa ja niitä ihmisiä, jotka ovat elämäni ja työni vaikutuspiirissä.

Paul Tillich, saksalais-amerikkalainen kristillinen eksistentialisti, pohti ”perustavaa asiaa” (ultimate concern). Meillä ihmisillä on tapana tehdä asioista jumalia, elämää määrittäviä tekijöitä. Olkoon Jumala vain yksi – ehkä silloin elämään mahtuvat kaikki ne asiat, jotka saavat Hänen tahtonsa tapahtumaan.

Yksi asia on kaikelle minussa olevalle yhteistä. Tarve ilmaista ja sen kauttaa auttaa ihmisiä kokemaan oppimisen iloa ja voittamisen riemua. En voi olla muuta kuin kiitollinen kaikista kanavista, jotka ilmaisulleni on annettu. Kirjoitan siis kirjani, laulan lauluni, parannan maailmaa ja puhun ihmisille. Alea iacta est, nyt on toiminnan aika.

”Päätös on riski, jonka juuret ovat rohkeudessa olla vapaa” – Paul Tillich

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s