Suuret unelmat antavat voimaa

Uskalla uneksia suuria, ajattele rohkeasti ja isosti.

Luin aikoinaan kirjan ”Zen ja jousella ampumisen taito”. Opin sieltä, että on tähdättävä korkealle, jotta osuu taulun keskelle – jos tähtää keskelle osuu taulun alalaitaan tai nuoli uppoaa taulun alapuolelle.

Meidän suurin uhkamme ei ole se, että etteivät unelmat ja suuret suunnitelmat toteutuisi vaan se, että keskinkertaiset suunnitelmat toteutuvat ja tuottavat huonoja tuloksia.

Meidän on kansakuntana, yrityksissä, joukkueissa, perheissä ja yksilöinä löydettävä se suurimman hyvän ajatus, jonka voimme taantumasta ja kriiseistä oppien saavuttaa. Aika on nyt. Meidän on nähtävä kirkas visio lamahämärän takaa.

Edellisen laman aikana olin mukana työryhmässä kirjoittamassa kirjaa Suomen Strategia (Art House 1994). Valmistimme selkeät skenaariot, visiot ja 144 kohdan toimenpide-ehdotukset. Oudosti kirja on alkanut pulpahdella eteeni. Viimeksi erään puolueen toimistossa. Kirjan ehdotuksista monet on hyödynnetty ja jotkut olisi pitänyt hyödyntää – tilanteemme voisi silloin olla nyt parempi.

Uuden strategiatyöryhmän aika on nyt ja se on käynnistymässä. Meidän on jaksettava yrittää, toivoa ja ennen kaikkea luoda uutta ja parempaa tulevaisuutta. Jokaista tarvitaan, myös niitä, jotka ovat virallisen koneiston ulkopuolella. Älkäämme kysykö mitä valtio voi tehdä puolestamme, kysykäämme mitä me voimme tehdä maamme hyväksi.

“This country has never responded to a crisis by sitting on the sidelines and hoping for the best, throughout our history we have met every great challenge with bold action and big ideas.” – Barack Obama

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s