Voittamisvastaisuuden paha peikko

Meidän suomalaisten perisynnit ovat kateus ja vahingonilo. Molemmat ovat johdannaisia Jumalan eniten vihaamasta synnistä, ylpeydestä. Sodoman ja Gomorran kauheudet olivat seurausta kaupunkilaisten korskeudesta, ylimielisestä ylpeydestä. Katkeramielinen kateus ja ylimielinen ylpeys ovat pahoja peikkoja, jotka saavat aikaan sen, että kun itse ei voi voittaa niin saa tyydytystä siitä, että muillakin menee huonosti.

Voittamisvastaisuuden pahat peikot ovat todellinen uhka koko Suomelle, niin kansakuntana, valtiona kuin jokaiselle ihmiselle. Juuri nyt olisi tärkeää, että jokainen kynnelle kykenevä voi omalta osaltaan luoda positiivista ratkaisukeskeistä ilmapiiriä, toivoa hyvien tekojen ja ajatusten kautta ja mahdollistaa voittaminen kannustamalla, sitkeällä yrittämisellä ja harjoittelulla ja itsensä kehittämisellä

Jim Rohn sanoo, että vaikeiden tehtävien edessä kehitä aina itseäsi enemmän kuin tehtävää. Nyt on se hetki. Jokaisen on tajuttava, että muiden epäonnistumisia juhlimalla itse ei kehity lainkaan, päinvastoin – silloin syö jo saavutettua kehittymispääomaansa, eikä edes maistu hyvälle.

Jari Sarasvuo joutui antautumaan taantuman edessä. Näyttää siltä, että tämä tuntuu erityisen makoisalta monen suomalaisen suussa ja pahat peikot pääsevät purkautumaan ulos pesistään. Rakentava kritiikki on tietysti aina paikallaan ja Jarin kaltainen bisnesjulkkis tarjoaakin oivan keissin opetella busineksen dynamiikkaa ja riskejä. Mutta katkera kateus ja ylimielinen ylpeys, jotka näyttäytyvät vahingonilona ja toiveina, että ”kumpa loputkin menisi häneltä” ovat todella pahoja peikkoja ja uhkia koko kansantaloudelle.

Voittaminen on ainutlaatuista, kohottavaa ja innostavaa. Sen eteen on tehty työtä, sitä varten on harjoiteltu. Voittamisen odottaminen, sen mahdollisuuden aavistaminen vie yli laman. Voittaja osaa nauttia toisen voitoista ja myötäelää toisten häviämisten hetkillä. Toivokaamme siis Jarille ja hänen yhtiölleen parasta.  Toivokaamme että sen tuhkasta, mikä jouduttiin lopettamaan, nousisi uusia, entistä upeampia voittoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s