Voitontahto ratkaisee miten lamasta selvitään

Yrittäjä-lehdessä oli Mercuri International Oy:n toimitusjohtaja Kim Mäen haastattelu, jossa hän kertoo tutkimuksesta, jonka he ovat tehneet myyntihenkilöille ja jossa tavoitteena oli selvittää, mitkä tekijät olivat tärkeimmät myyntitulosten saavuttamiseen. Tutkimuksen mukaan tärkeintä myynnille on myyntihenkilöstön voitontahto. Toimitusjohtaja Mäki korostaa, että ”laskevilla markkinoilla henkilöstö on pidettävä voitontahtoisena…. voitontahto vaikuttaa merkittävästi yritysilmapiirin positiivisuuteen”.

Suomessa on usein erehdytty pitämään suuruudentavoittelua tai menestyshakuisuutta voittamisena. Suuruudentavoittelun kohdalla ei enempää voitaisi olla väärässä. Suuruudentavoitteluun pyrkivä organisaatio ei voi voittaa, lisäksi Suomi on liian pieni maa, jotta suuruuden ekonomiaan perustuen voitaisiin hakea menestystä. Toisaalta suurinkaan organisaatio ei voi menestyä tällä filosofialla, syvimmissäkin taskuissa on pohja.

Menestymisen tavoittelu on sinänsä hyvä asia. Menestyminen on pitkän linjan strategiavalinta, jossa nähdään, että trendi on nouseva, vaikka välillä on laskukausia.

Voittaminen ja voitontahto sen sijaan ovat niitä jotka saavat aikaan momentumia, toiminnan sisällä olevaa liikevoimaa, joka myös pitää yllä menestymisessä tarvittavia voittoimpulsseja.

Voittamista voi oppia, vaikkapa kirjastani ”Voittava Kierre”. Voittaminen nimittäin ei ole pelkästään tekojen tulosta vaan se on toiminnan ja oppimisen seurausta, se on valmistautumisen taitoa. Voittaja luo itselleen tilanteita, joissa voi voittaa ja hän valmistaa itsensä voittamaan niissä. Voittaja osaa valmentautua, mutta hänellä on myös valmennettavuustaitoja – eli hän imee itseensä kaiken hyödyllisen opin ja taidon, jotta voisi jälleen luoda menestystä voittamisen kautta.

Kolme neuvoa voittamiseen:

1. Luo itsellesi voittamisen koodisto. Tiedä mitä haluat, mitä voittaminen sinulle on ja ohjelmoi ja harjoita aivosi hakeutumaan kohti voittamista.

2. Kehitä itsellesi sellaiset mielenvaikutusvoimat, jotka antavat sinulle energiaa voittaa ja säilyttää voitontahto tiukoissakin tilanteissa. 

3. Ymmärrä toimintasi ja päämääriesi merkitys ja ole kuuliainen niille. Voitontahto on myös taistelutahtoa, valmiutta tarvittaessa antaa kaikkensa päämäärän puolesta. On asioita, joissa ei anneta periksi.

Kirjassani olen perehtynyt voittamiseen ja toiminnan ja oppimisen yhdistävään prosessiin tavalla, joka auttaa sinua oppimaan ja voittamaan.

Kuuluisa amerikkalainen puhuja Jim Rohn sanoo: ”Haasteiden edessä kehitä aina itseäsi enemmän kuin edessäsi olevia tehtäviä”.  Tämä on viisas neuvo, jota meidän kaikkien sietää pohdiskella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s